Първата ни ракета Григор Димитров се изправя срещу Анди Мъри

...
Първата ни ракета Григор Димитров се изправя срещу Анди Мъри
Коментари Харесай

Димитров срещу Мъри не преди 19:00 часа тази вечер

Първата ни ракета Григор Димитров се изправя против Анди Мъри в мач от втори кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Срещата е първа в програмата на „ Артър Аш Стейдиъм “ и ще стартира не преди 19:00 часа българско време.


Григор започва конкуренцията в Ню Йорк с извънредно инфарктна победа над 115-ия в света Алекс Молчан от Словакия. Българинът пречупи съпротивата на противника след първия си поврат от 0:2 сета в кариерата, печелейки с 6-7 (9), 6-7 (5), 6-1, 7-5, 7-6 (9) за четири часа и 40 минути. Трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем Мъри имаше по-лесен дуел в първи кръг, надигравайки представителя на Франция Корентен Муте в три сета.

Димитров има 11 мача с шотландеца, като статистиката в директните конфликти сред двамата сочи осезаемо преимущество на първенеца от 2012 – 8-3. Най-паметният от трите триумфа на Гришо против британеца бе през 2014 година, когато 32-годишният хасковлия съкруши на 1/4-финалите тогавашния притежател на трофея на Уимбълдън в три сета. Двамата не са играли един против различен от 2016-а насам, когато Мъри печели финала в Пекин с 6-4, 7-6 (2). По-рано същата година, шотландецът победи в единствения им дуел на Ю Ес Оупън – безапелационен триумф на осминафиналите с 6-1, 6-2, 6-2.

Победителят от конфликта сред Димитров и Мъри ще играе в трети кръг с немец – 12-ият в схемата и някогашен финалист от 2020 Александър Зверев или сънародника на Саша Даниел Алтмайер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР