Първата ни работа, когато се приберем у дома, е да

...
Първата ни работа, когато се приберем у дома, е да
Коментари Харесай

Колко дълго живее коронавирусът върху обувките

Първата ни работа, когато се приберем вкъщи, е да си измием добре ръцете. Преди това обаче наложително би трябвало да си събуем обувките, по опция пред прага , с цел да понижим опцията от разпространяване на ковид и у дома.

Според ново проучване на учени от Калифорния, COVID-19 може да живее върху подметките на обувките до цели пет дни . Така обичаните ни маратонки, които напоследък разхождаме единствено до магазина, се трансформират в разплодник на болестта.

Подметките постоянно са били подобаваща среда за развиване на всевъзможни бактерии и вируси. Основната причина за това е, че са направени от изкуствени материали, които не разрешават прекосяване на въздух и вода .
 Снимка 473578

А дребните капчици, които попадат върху тях след кихането или кашлянето на някой инфектиран, остават по подметките доста по-дълго, в сравнение с ни се желае. И в случай че не се събуем, преди да влезем вкъщи, като че ли отваряме необятно вратата за ковид и го каним на посетители , написа Daily Mail.
 Коронавирусът, домът ни и по какъв начин вярно да го дезинфекцираме
Как вярно да дезинфекцираме дома си

Вирусите нямат място тук

Ако нямаме опция да оставяме обувките си пред прага, то може да ги слагаме в торбички и по-късно в затворен долап . Препоръчително е да не носим разнообразни чифтове при всяко излизане, а единствено един-два, които постоянно би трябвало и да почистваме. Ако е допустимо - в пералнята, в случай че не - с дезинфекциращ препарат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР