Първата неофициална биография на Григор Димитров е вече в книжарниците.

...
Първата неофициална биография на Григор Димитров е вече в книжарниците.
Коментари Харесай

Григор Димитров - гордостта на България

Първата неофициална биография на Григор Димитров е към този момент в книжарниците. Автор на "Григор Димитров - гордостта на България " (ИК "Сиела ") е спортният публицист Любомир Тодоров, който наблюдава кариерата на тенисиста от тренировките в родния му град Хасково до триумфа на финалите на ATP тура в Лондон в края на 2017 година
Пътят на тенисиста, приключил под номер 3 в международната класация през 2017 година - българина Григор Димитров, е проследен в елементи от спортния публицист Любомир Тодоров в първата неофициална биография на родното тенис знамение: "Григор Димитров - гордостта на България ".

Тодоров следи кариерата на Гришо от първите му публични мачове по родните тенис кортове. В книгата журналистът наблюдава пътя на Григор Димитров от Хасково до триумфа в Лондон в края на 2017 година, като в детайли разказва триумфите му при юношите, кариерата му при мъжете, мачовете му за България и неговите треньори, а особено внимание е отделено и на живота на Димитров отвън корта.

Григор се занимава с тенис от 5-годишен, тренира в тежки условия, а финансиране за немалка част от участията му в разнообразни шампионати обезпечава фамилията му. На 14 Димитров печели европейското състезание за юноши до 14 години в Острава, Чехия и оглавява европейската класация в своята възраст. Едно след друго идват и заслужените оценки, които последователно извоюват на Григор международна популярност. През Orange Bowl и US Open до "Ролан Гарос " и "Уимбълдън ", през днешния ден целият свят знае кой е Григор Димитров, а многочислените му почитатели във всички краища на Земята поддържат нашето момче и дават нов мотив за горделивост на всички българи.

Освен подробна информация за кариерата и живота на звездата, "Григор Димитров - гордостта на България " (с подзаглавие "От кортовете в Хасково до триумфа в Лондон ") съдържа определени изявленията на Димитров през годините, отзиви за играта му от видни експерти, измежду които Магдалена Малеева, шефът на АТР 250 надпреварата в София Пол Макнами, публицистите Татяна Манова, Емил Янчев и други, както и цветни приложения с близо 50 фотоси, които илюстрират сложния, само че победоносен път на Гришо през годините, отдадени на тениса.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР