Първата мярка Подобряване на обществената среда в населените места е

...
Първата мярка Подобряване на обществената среда в населените места е
Коментари Харесай

Започва събирането на проекти по „Красива България” за 2023г.

Първата мярка „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места ” е ориентирана към развиването на устойчива, обвързвана и налична социална среда. По нея се позволява кандидатстване за строително-монтажни/ремонтни работи в здания, включително със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на: администрацията, културата и изкуствата, спорта и обществения туризъм.

 

Друга опция предоставя  „ Подобряване на обществената инфраструктура ”. Тя има за цел да обезпечи подобаваща и рентабилна просветителна и здравна инфраструктура, както и да бъде употребена за оптимизация и рационализация на сградния фонд в областта на дневните обществени услуги. По нея се позволяват строително-монтажни/ремонтни работи в здания, включително със статут на недвижима културна полезност, които са за публично обслужване в региона на образованието и науката, опазването на здравето и даването на обществени услуги от нерезидентен вид.

 

Чрез „ Подобряване на обществените услуги от резидентен вид ” се цели обновяването на изискванията на живот на групи в неравностойно състояние, като се създаде  подобаваща обществена инфраструктура за даване на обществени услуги в общността от резидентен вид, които заменят институционалната грижа. Допускат строително-монтажни/ремонтни работи в съществуващи здания или независими обекти в тях, или ново строителство за даване на обществени услуги от резидентен вид. По нея не се позволяват обекти със статут на недвижима културна полезност.

 

И по трите ограничения може да се финансира благоустрояване на прилежащите външни пространства на съответните здания, само че в границите на урегулираните поземлени парцели, в които те са ситуирани.

 

Подробна информация за изискванията за кандидатстване може да се откри в рубриката Проект „ Красива България ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР