ПЪРВАТА лъжа, която ме провокира да реагирам е, че е

...
ПЪРВАТА лъжа, която ме провокира да реагирам е, че е
Коментари Харесай

Основният фаворит за кметския стол в Благоевград Андон Тодоров: Камбитов изрече най-нагло 11 лъжи в национален ефир


ПЪРВАТА неистина, която ме предизвика да отвръщам е, че е направил Кръста над Благоевград. Благоевградчани би трябвало да знаят, че парите за създаване на Кръста подари починалият ми брат Венци Тодоров и фактура потвърждава това. Строителството бе дело на доста компании, които подариха труда на служащите си. Поисках от Камбитов да постави на мемориала плоча с имената на донорите, само че той изрично отхвърли, с цел да не стигне до хората истината, а той да си присвои заслугата им както направи с концепцията за кръст на това място на Лазар Причкапов. Това, което остана за Камбитов, само че той не направи, бе чисто административно да прокара процедурите през администрацията си. Заради неглижирането и бездействието му и до през днешния ден Кръста е противозаконен! Няма процедура, по която той е изработен и няма явен правилник кой и по какъв начин е плащал разноските за издигането му. Цяла България чу:
ВТОРАТА му неистина: че живее против постройката на общината. Няма апартамент, регистриран на името на Ат. Камбитов в тази постройка. Може би живее в офиса на компанията му „ Старт 2015 “, чието ръководство трансферира на счетоводителката си Румяна Шекерлийска? Ако пък е на квартира, дано покаже контракта, с цел да стане ясно какъв брой наем заплаща и заплаща ли въобще?
ТРЕТАТА му неистина: че е фамилен. Камбитов по документи е разведен. Ако е фамилен е прекомерно любопитно с кого живее, откакто за никого не е загадка, че с дамата, от която е третото му дете, от дълго време не разделят един покрив.
ЧЕТВЪРТАТА му неистина - че има апартамент в София от преди години. „ Апартаментът “ в действителност е първокласна къща с имот 500 квадрата. Камбитов премълча обаче, че тя е ипотекирана пред банка и е застрашена от лишаване.
ПЕТАТА му неистина - че е развивал личен сполучлив бизнес и е бил шеф на петстотин и осемдесет индивида. Инвтересно дали би могъл да покаже документи за това какъв брой служащи е осигурявал и на каква ставка. Истината, която е социална загадка е, че той влиза в политиката с банкрутирали компании и запорирано цялото имущество от арбитър реализатор. До ден сегашен от 2700 лв. заплата получава единствено 816 лв., тъй като останалите се удържат от арбитър - реализатор.
ШЕСТАТА му неистина е за дивидентите, които си бил разпределил още преди време от компаниите си, и с които щял да живее до старини. В декларациите за приходите му обаче написа друго и в тях такива суми няма отразени. А може би има поради дивидента от близо 100 000 лева, който си разпредели нелегално през кметския мандат от компания „ Старт 2015 “ ЕООД, която оглави с тази цел за седмица, с цел да потвърди пред КОМПИ произхода на средствата за разходвам си за 50-ия си празник. а в този момент твърди, че подписа, който самичък е положил, бил „ техническа неточност “. Очаквам прокуратурата и КОМПИ да се самосезират и да го проверяват за това.
СЕДМАТА му неистина е за построяването на нова църква в кръстения от него парк „ Македония “. Вече стана за смях с първите копки. Проблемът там не е в плановете, които сякаш се чакат от Неврокопска епархия, а в собствеността на земята и законността на целия новоизграден парк. Едва ли скоро благоевградчани ще вървят на църква в парк „ Македония “, тъй като земите в региона на казармата са отчуждени от притежатели преди години тъкмо с тази цел. Ако в този момент се смени предназначението на земята, автоматизирано същите тези притежатели имат законово право да си търсят земята назад. Изискванията на Светия Синод за създаване на храм са безапелационни: земята би трябвало да е дарена от чисто сърце- общинска, държавна или частна. С какъв брой чисти намерения, сърце и ръце Камбитов подарява непозната земя?!
ДЕВЕТАТА му неистина бе за новото бунище. Въпреки публично срязаната лента то не действа и благоевградчани продължаваме да плащаме за превоз и депониране на боклука в други общини, а огромните проблеми към депото за битови боклуци скоро ще лъснат.
ДЕСЕТАТА му неистина бе за закрития плувен басейн и зареждането му с минерална вода. Странно по какъв начин може да желае с актуализация на бюджета да се дават пари защо ли не, само че не и да се отделят минимални средства да се захранят душовете и парната апаратура с минерална вода в общинския басейни нашите деца да не мръзнат. Обществената потребност очевидно не е приоритет на Камбитов, щом със зъби и нокти се бори да прокара водопровода за минерална вода до частен хотел като съфинансира плана с парите на данъкоплатците и в случай че частникът към този момент я употребява, до общинския басейн топла вода и капка не стига!
ЕДИНАДЕСЕТАТА му неистина е, че мие улиците. Истина е, че бюджетът бе повишен, само че обещаното ежемесечно изцяло измиване на града никой в Благоевград не е видял до в този момент. Сигурен съм обаче, че по документи е изписано.
Това, което Камбитов пропусна да каже е какъв брой плащаме ние, благоевградчани, за бензина му и за горивото в колите на още 3-ма от екипа му да пътуват до София и назад всеки работен ден. Колко е платил за персоналния си автомобил, за който имам информация, че коства към 200 хиляди лв.? Колко пари на заем е дал приятелят му Ивайло Благов- Кучката на щерка му, с цел да си купи тя апартамент в топ зона в Благоевград, сякаш разчитайки на бизнеса на брачна половинка си- млад предприемач и за какво жилището не е вписано като фамилно, а е на името на дъщерята, която работи в общинско сдружение и сигурно заплатата й на млад експерт не е измежду високите.
Единственото, което Камбитов призна, бе, изтъквам: „ Стандартът ми е много висок за България “. И по какъв начин няма да е, като за 8 години кметуване се снабди с прякора Неделчо.
От обществения ТВ спор разбрах нещо доста значимо, че всички претенденти за кмет поддържат концепциите на Партия на ЗЕЛЕНИТЕ за зелен Благоевград, за създаване на зелени пояси, за чист въздух и повече зелени пространства. Всички са на мнение, че би трябвало да се задържат младите фамилии в Благоевград, а от 2 година импортиран план на Политическа партия „ Партия на зелените “ за стимулиране на раждаемостта измежду образованите хора събира прахуляк кой знае в чие чекмедже в постройката на общината, без даже да се допусне до пленарна зала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР