Първата корекция на щатския пазар за последните две години вече

...
Първата корекция на щатския пазар за последните две години вече
Коментари Харесай

Борсовата паника достигна връх и пазарите вече се успокояват

Първата промяна на щатския пазар за последните две години към този момент е реалност, откакто показателите направиха най-малко 10% спад от върховете в края на януари. Инвеститорите несъмнено се уплашиха от бързината на спада на акциите, тъй като бяха отвикнали да виждат разпродажби с сходен магнитуд.

За суматоха не може да се приказва, само че ценово-претегленият показател Dow Jones Industrial Average загуби за първи път повече от 1000 точки за един ден. Така започва търговията през предходната седмица, като пояснение за усилването на разпродажбите беше открито в бързия завършек на борсово търгуваните фондове, които залагаха на понижение на динамичността на пазара.

Показателите на волатилността на търговията скочиха мощно нагоре, нещо което се свързва с появяването на суматоха на пазара. Оказа се, че краят на тези фондове, след 90% спад на цената им за един ден, подейства леко успокояващо на вложителите. Те откриха пояснение за неочакваното превръщане на акциите и разпродажбите понижиха.

Възстановяването на цените, обаче, не продължи дълго време и в четвъртък още веднъж имаше напън надолу. Причината за това се оказа съвещанието на централната банка на Англия, на което още веднъж беше повдигната тематиката за инфлацията и покачването на лихвите и което имаше резонанс даже на Уолстрийт. Търговията в края на седмицата, обаче, още веднъж се обърна на 180 градуса.

Индексът S&P 500 слезе до нивото от 2530 пункта два пъти през предходната седмица. Липсата на V-образно възобновяване незабавно след първия спад можеше да се чака, поради мощния първичен спад от 12%.

Това е разликата с предходните интервали на уязвимост през последните две години, тъй като този път имаше доста вложители, които бяха принудени да затварят позициите си заради неналичието на средства за поддържането им.

Търговията със заемни средства мултиплицира загубата при корекцията. Инвеститорите използваха първото повишаване, с цел да продадат част от акциите си и да си обезпечат нужния буфер. Това се случва при всеки по-силен спад на тържищата и по тази причина има по-дълго време за възобновяване на показателите. Равнището от 2500 оказва мощна поддръжка на S&P 500.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР