Първата комплексна квантова телепортация отваря пътя за ново поколение интернет.

...
Първата комплексна квантова телепортация отваря пътя за ново поколение интернет.
Коментари Харесай

Учени извършиха първата комплексна квантова телепортация

Първата сложна квантова телепортация отваря пътя за ново потомство интернет.
Докато теоретичната опция за многоизмерна квантова телепортация е известна на учените от близо три десетилетия, проучвателен екип създаде нов пробен способ и нужната технология, с цел да го реализира най-сетне.
Изследователи от Австрийската академия на науките и Виенския университет, дружно с сътрудниците си от Университета за просвета и технологии в Китай, съумяха за първи път в историята да телепортират триизмерни квантови положения, или „ кватрити “.
Според Phys.org, до момента в който учените са знаели, че многоизмерната квантова телепортация е допустима от 90-те години насам, екипът първо е трябвало да създаде средствата, нужни за осъществяване на този незабравим теоретичен опит.
„ Първо, трябваше да разработим пробен способ за използване на телепортация в огромни размери, както и да разработим нужната технология “, споделя Мануел Ерхард от Виенския институт за квантова оптика и квантова информация на Австрийската академия на науките.
Методът за телепортиране на квантово положение, " кодиран във вероятните пътища, които един фотон може да поеме ", включва потреблението на мултипортен сплитер за делене на лъчите ", който насочва фотоните през няколко входа и изхода и свързва всички оптични нишки дружно ", като откривателите също употребяват " спомагателни фотони ", които могат да взаимодействат с други такива частици.
В резултат на това „ интелигентният асортимент на избрани модели на интерференция “ всъщност разрешава да се трансферира квантовата информация от един фотон на различен без двата физическо взаимоотношение, като Ерхард отбелязва, че тази пробна идея може да бъде разширена до случаен брой измерения по принцип,
Както показва Phys.org,, това достижение бележи " значима стъпка " към основаването на на практика приложения като " предстоящ квантов интернет ", защото триизмерните квантови системи могат да транспортират по-големи количества информация от техните двуизмерни сътрудници.
" Този резултат би могъл да помогне за свързването на квантовите компютри с осведомителни благоприятни условия отвън кубитите ", съобщи Антон Цайлингер от Австрийската академия на науките и Виенския университет, до момента в който Джиан-Вей Пан от Китайския университет за просвета и технология твърди, че " основите за квантовите мрежови системи от последващо потомство са построени върху нашето фундаментално проучване през днешния ден. "
Съобщава се, че квантовите физици се концентрират върху постигането на телепортацията на " цялото квантово положение на един фотон или атом ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР