Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи

...
Първата жена кмет на Амстердам обяви плановете си да направи
Коментари Харесай

Първата жена кмет на Амстердам планира преустройство на квартала на червените фенери

Първата жена кмет на Амстердам разгласи проектите си да направи огромно преустрояване на известния квартал на алените фенери и най-много на частта с огромните витрини, на които се демонстрират сексработничките, с цел да ги отбрани от гаврите на туристите, предава " Ройтерс ".

Фемке Халзема предлага да бъде прекъсната практиката секс работничките да стоят в сходства на огромни стъклени витрини и стаи с прозорци, от които те са на показ. Ако проектите й се осъществят, това ще се окаже едно от най-големите преустройства откогато холандците узакониха проституцията преди към две десетилетия.

Край на униженията и насмешките

Според нея управата на града е принудена да вземе ограничения поради изменящите се обществени условия, измежду които са нарасналият трафик на хора, както и нарастването на броя туристите, които посещават квартала, вършат фотоси с телефоните си и разгласяват фотоси на дамите там.

" Мисля, че доста от дамите, които работят там, се усещат унизени, обект са на подигравки и това са част от аргументите да мислим за промени ", споделя тя.

Четири съществени сюжета

Плановете за смяна включват четири съществени сюжета: преустановяване на проявлението през прозорците, закриване на обществените домове в центъра на града и преместването им другаде, понижаване на броя на бордеите в центъра и завишаване на лицензите на работничките, които се излагат на показ по прозорците.

Проектът за измененията е разказан в отчет, озаглавен " Бъдещето на проституцията по прозорците в Амстердам ". Част от него е и предложение за " еротична градска част ", която да има ясна входна врата, сходно на системата, употребена в Хамбург, добавя кметът.

Предложените промени ще бъдат показани на жителите и представителите на бизнеса в поредност от срещи този месец преди един от тях да бъде определен. След това той ще бъде подложен на гласоподаване в градския съвет по-късно тази година, добавя Халзема.

За и срещу

В предишното напъните кварталът на алените фенери да бъде подложен под избран надзор срещаха съпротива от страна на секс работничките и бизнеса, привързан с този тип доходоносна търговия.

През март тази година бе оповестено и че от 1 януари 2020 година проведените турове в квартала на алените фенери ще бъдат неразрешени и ще бъдат наложени ограничавания за броя на участниците в безплатните туристически обиколки на града.

" Ние узаконихме проституцията, защото смятахме и към момента считаме, че легалната проституция дава на дамата късмет да бъде самостоятелна, самостоятелна. Криминализирането на проституцията е процедура в Съединени американски щати и считам, че това прави дамите доста по-уязвими. "

Промените целят главно три неща, споделя кметът - да защитят дамите от влошените условия на труд, да понижат престъпността и да съживят 500-годишния квартал, който дружно с каналите на Амстердам е част от международното завещание на ЮНЕСКО.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР