Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема постави днес началото

...
Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема постави днес началото
Коментари Харесай

Радикални промени в Квартала на червените фенери в Амстердам

Първата жена кмет на Амстердам Фемке Халсема сложи през днешния ден началото на проект за промени в фамозния Квартал на алените фенери, съобщи Ройтерс.

Самите промени ще бъдат едни от най-радикалните, откогато проституцията беше легализирана в Холандия преди близо две десетилетия. Едно от предложенията на Халсема е да бъде прекъсната практиката половите работнички да стоят в стаи с витрини.

В изявление за Ройтерс тя изясни предложенията си с настъпили обществени промени. Като такива Халсема уточни увеличението на случаите на трафик на хора, както и броят на туристите, посещаващи квартала и употребяващи своите телефони, с цел да вършат фотоси на дамите и да ги разгласяват.

" Принудени сме от събитията, тъй като Амстердам се трансформира ", съобщи кметът на града. " Смятам, че доста от дамите, които работят там, се усещат унизени, подигравани, и тъкмо това е една от аргументите, заради които обмисляме измененията ", добави Халсема.

Намеренията за промени включват четири съществени сюжета: преустановяване на излагането на дами на показ на витрините, закриване на бордеите в центъра на града и преместването им другаде, понижаване на бордеите в центъра и увеличение на условията за лицензиране на работничките по витрините.

Тези сюжети са изложени в отчет, озаглавен " Бъдещето на витринната проституция в Амстердам ". В него е включено и предложение да бъде обособена " еротична градска зона ", която ще има ясно самостоятелен вход, сходно на системата, употребена в Хамбург, добави тя.

Тези благоприятни условия ще бъдат показани на жителите и бизнеса на срещи в кметството този месец и по-късно по-късно през годината една от тях ще бъде определена и сложена на гласоподаване в общинския съвет, съобщи Халсема.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР