Първата жалба в ОИК-Хасково е получена в 7,45 часа днес.

...
Първата жалба в ОИК-Хасково е получена в 7,45 часа днес.
Коментари Харесай

Първа жалба в ОИК-Хасково

Първата тъжба в ОИК-Хасково е получена в 7,45 часа през днешния ден. В нея се сочи, че пропагандни материали са сложени на по-малко от 50 метра от входовете на секциите в НУ„ Г.С.Раковски “ в гр.Хасково, ул.„ Единство “ № 5 и на ул.„ Пролетарска “ против НЧ„ Г.Ив.Топузов “.

При осъществени инспекции по телефона – диалог с ръководител на СИК 61 и СИК 43 ОИК откри, че жалбата е отчасти основателна и пропагандни материали са залепени на по-малко от 50 метра от входа на секциите в НУ “Г.С.Раковски “ в гр. Хасково, ул. “Единство “ № 5. На Председателят на СИК 61 е указано да ги отстрани.

ОИК не откри нарушаване по отношение на сложени пропагандни материали на по-малко от 50 метра на ул. “Пролетарска “ против НЧ “Г.Ив.Топузов “. Затова решението и е, че приема за неоснователна жалбата в частта по отношение на непозволено сложени пропагандни материали на по-малко от 50 метра от СИК 43 на ул. “Пролетарска “ против НЧ “Г.Ив.Топузов “.

Има сигнал и, че в секция на гласоподавател са дадени две идентични бюлетини. Те са пуснати в урната, като на едната няма втори щемпел и ще бъде регистрирана като недействителна. Дадени са инструкции и предизвестие, като при наново нарушаване ще има наказване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР