Първата инициатива от платформата С усмивка“ на фондация Вълшебен свят“

...
Първата инициатива от платформата С усмивка“ на фондация Вълшебен свят“
Коментари Харесай

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Първата самодейност от платформата „ С усмивка “ на фондация „ Вълшебен свят “ следва в края на февруари в София. Темата на събитието е „ С усмивка на пътя “ и ще въвлече близо 100 деца от начален курс на образование в занимателна полемика и практическа проява на правилата за толерантно държание в ежедневните обстановки сред възрастни водачи и млади пасажери. Домакин и сътрудник на изявата е Sofia Karting Ring, а идеята поддържат още Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по авто спорт. Събитието ще се проведе във вторник, 27 февруари, от 14:00 часа.

Според психолози и експерти един от най-главните проблеми за децата, що се касае до експанзията, е държанието на възрастните в ежедневни обстановки. Все по-нормално за подрастващите става на улицата да се показва вербална и физическа експанзия, а повода доста постоянно е битова шофьорска обстановка. Фондация „ Вълшебен свят “ и „ Детска футболна академия – Комета “ имат за цел да оказват помощ на деца и възрастни да посрещат тези от време на време сериозни обстановки „ с усмивка “.

Организаторите ще покажат на децата какъв брой е значимо да не се толерира отрицателното отношение на пътя. Основна роля и в теоритичната, и в практическата част е поверена на един от най-проспериращите български автомобилни състезатели – Георги Дончев. Българският водач, който взе участие в няколко от най-престижните едномаркови шампионати в Европа, ще показа своя опит и даже ще се пусне в серия демонстративни другарски надпревари с децата от ЧОУ “Томас Едисън”. Компания на Дончев ще прави още националният първенец по картинг и участник във Формула БМВ Николай Върбицалиев, както и редица други някогашни и сегашни водачи.

„ Изключително значимо е експанзията да не се трансформира в детайл на държание “, споделят уредниците и допълват, че ролята на възрастните е основна освен като персонален образец, само че и като коректив на „ грешките на растежа “ при децата.

Инициативата на „ Вълшебен свят “ ще продължи с поредност събития в цялата страна, като скоро уредниците чакат в България и учредителя на фондацията Ник Левентис, който ще се включи в интензивностите. Британецът има солидна кариера като водач, в която проличава и победа в извънредно сериозното предизвикателство „ 24-те часа на Льо Ман “. Освен акцията „ С усмивка “, Левентис и неговият екип имат заслуга за още редица благотворителни начинания и дават обещание, че „ най-хубавото занапред следва “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР