Първата група украински военни, които ще управляват западни бойни танкове

...
Първата група украински военни, които ще управляват западни бойни танкове
Коментари Харесай

Украински военни завършиха първото си обучение на танковете Леопард в Испания

Първата група украински военни, които ще ръководят западни бойни танкове " Леопард 2 " , приключва образованието си в Испания , заяви министерството на защитата на Испания в понеделник.

Новината идва, откакто по-рано тази година Германия " Леопард " на Украйна. В края на февруари Полша достави и първите такива танкове на страната.

За да бъдат подготвени по какъв начин да боравят с тях, в средата на февруари в Испания дойдоха първите 55 украински бойци. Тяхното едномесечно образование завършва и следва те да си заминат назад в сряда, оповестиха испанските управляващи.

Обучението е включвало тренировки по 12 часа дневно, шест дни в седмицата в испанската военна база Сан Грегорио в североизточния град Сарагоса .

Испания се съгласи да изпрати на Украйна шест от танковете " Леопард 2A4 ", с които разполага, като част от координирани старания с Германия, Норвегия, Полша, Португалия и Холандия за даване на Киев на общо към 80 немски бойни танка от този тип.

Германия, заяви, че ще достави на Украйна и още 21 съвременни версии на " Леопард 2 " - в модификацията A6.

До решението за даването на танкове се стигна, откакто западните сътрудници в продължение на месеци убеждаваха канцлера на Германия Олаф Шолц да утвърди изпращането на немски бойни танкове " Леопард ". В края на януари и Германия, и Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Киев свои бойни танкове, с цел да може да продължи да се отбранява.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР