Първата група от българската делегация заминава за бразилския град Кашияс

...
Първата група от българската делегация заминава за бразилския град Кашияс
Коментари Харесай

Българските спортисти тръгват за медалите на Олимпиадата за глухи в Бразилия

Първата група от българската делегация отпътува за бразилския град Кашияс до Сул, където на 1 май се открива лятната Олимпиадата (Дефлимпикс) за спортисти с повреден слух.

Общо 22 състезатели в 6 типа спорт ще показват България на Игрите, които са най-престижния състезателен конгрес за глухи и се организират един път на всеки четири години по разпоредбите на Олимпийските игри.

Българската делегация с изключение на спортистите включва и треньори, лекари, физиотерапевти и преводачи на интернационален жестов език. Начело на групата е ръководителят на родната федерация Николай Бозев. Участие в Бразилия ще вземат Надка Начова и Елена Узунова в леката атлетика (седмобой и мятане на копие), Радостина Йотова и Николай Христов в карате, Силвия Бозева, Людмил Гетов и Алекс Йорданов – бадминтон, джудистите Благой Поповчев, Христо Станойчев и Владимир Марински.

Волейболният тим при мъжете е формиран от 10 играчи, а в битката с шансове за отличие от Игрите са Панайот Димитров и Пламен Дончев.

„ Ще пътуваме за Бразилия на три групи, като в първата отпътуват спортистите, чийто дисциплини са при започване на Олимпиадата. Огромна ще бъде конкуренцията във всички спортове, само че съм сигурен, че нашите състезатели са доста добре готови и подготвени да завоюват оценки. Благодаря на Министерството на младежта и спорта за обезпечените средства към предстоящето ни присъединяване на Дефлимпикс 2022 и на всички треньори и деятели, които бяха покрай състезателите от самото начало в последните месеци. Ще представим почтено нашата страна на Олимпиадата за спортисти с повреден слух и съм уверен, че всеки един от тях ще даде максимума от своите благоприятни условия и капацитет за крайния триумф “, показа преди заминаването шефът на Българската спортна федерация за глухи Николай Бозев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР