Първата годишнина от специалната военна операция на Русия в Украйна

...
Първата годишнина от специалната военна операция на Русия в Украйна
Коментари Харесай

8 последствия след година на война в Украйна

Първата годишнина от " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна е реалност и сигурно е потрес за всички участници в спора, най-много за Владимир Путин, който сигурно е разчитал на бързо решение на обстановката. От самото начало беше ясно, че съветският президент в никакъв случай не е считал, че е допустима дълготрайна украинска опозиция и неговият вътрешен спор най-вероятно е бил дали ще бъде посрещнат незабавно с хайвер и шампанско или ще му трябват няколко месеца, с цел да почисти зоните на опозиция.

Ако Путин очакваше Украйна да се бие, той щеше да влезе доста по-твърдо и да бомбардира инфраструктура, преди да разположи армията. Вместо това той поведе с пехотата, която през идващите месеци се трансформира в необятно рекламираните " задържащи патрони ". Всички знаем от новините, че това е брутална война. И по този начин, когато навлизаме във втората година от спора, тези осем аспекта на войната имат отражение върху световните стопански системи и финансовите пазари, съгласно специалисти на финансовото издание MarketWatch:

1. Замръзнала граница като в Корея

И двете страни се придържат към абсолютистка позиция: " Аз спечелвам, ти губиш ". Няма допустимо контрактувано решение с този метод на мислене. В дълготраен проект замръзнала граница като в Корея, е допустимо да бъде евентуален резултат. Русия резервира съветско насочената част от Донбас, а останалата част от Украйна има право да се причисли към НАТО и Европейски Съюз.
 Снимка 604913
 

Това ще сътвори чувство за дълготраен мир, защото Русия няма да има късмет да отхапе още веднъж ябълката. Руснаци и украинци ще се взират едни в други над DMZ най-малко едно потомство. Това решение е политически мъчно и за двете страни, защото Русия би трябвало да одобри НАТО в Украйна, а Украйна би трябвало да одобри " земя за мир ".

Нито една от страните не е подготвена за това, тъй че евентуално това няма да е събитие през 2023 година Всъщност чакаме тази война да продължи и през 2024 година

2. Русия ще окупира Донбас и Крим, само че ще спре до Киев

Наративът, че съветските бойци не желаят да се бият и дават ужасяващи жертви, е пресилен. Мнозина се борят крепко. Украинците евентуално са претърпели по-големи жертви, тъй като Русия е обстрелвала бойци със същия хъс, с която сме ги виждали да бомбардират цивилни. Много руснаци напуснаха страната си, с цел да избегнат набора, както и доста украинци.

Това е една от главните аргументи, заради които украинският президент Володимир Зеленски евентуално е арестувал толкоз доста гранични сътрудници - за оповестена цена от 10 000 $, един млад мъж може да напусне. Вероятно е правилно, че като цяло украинските бойци са по-мотивирани да се бият от съветските бойци. Но продължаващият роман, че съветските бойци са на път да избягат, наподобява като самозалъгване.

Всъщност, Украйна има дребен късмет да завоюва войната при изискванията, които са определили: Русия вън от Донбас и Крим. Очакваме, че Украйна ще остане без хора и западни пари много преди този момент да е допустимо. Възможно е Русия да превземе тази територия през идващите няколко месеца, само че да спре надалеч от Киев.

Русия също не може да завоюва войната при техните първични условия за промяна на режима и " денацификация ". Те ядосаха украинците дотам, че няма да могат да управляват Киев, да не приказваме за Западна Украйна, която постоянно е била огнище на антируски настроения. Русия сполучливо заобиколи глобите, тъй като огромна част от света реши да не застава на страната на Съединени американски щати и Европа.

3. Времето е на страната на Русия

Времето е повече на страната на Русия, в сравнение с Украйна. Русия има повече евентуални бойци от Украйна. Освен това Русия сполучливо заобиколи глобите, тъй като огромна част от света реши да не застава на страната на Съединени американски щати и Европа, най-малко стопански. НАТО е удивително единен, само че Китай, Индия, Саудитска Арабия, Южна Америка, Мексико, по-голямата част от Африка и даже Израел взеха решение, че би трябвало да търгуват с Русия повече, в сравнение с да поддържат Украйна.

Когато 85% от популацията на света е готово да продължи да работи както нормално, Русия не е толкоз изолирана. За благополучие, множеството от тези страни няма да оказват помощ непосредствено на военните старания на Русия, само че те са щастливи да употребяват понижени нефт и торове.

4. Петролът и газът получават подтик

Европа съумя да се затопли през тази зима, тъй като Русия изпълни своето вместилище за природен газ предишното лято, до момента в който Европа и източните елементи на Съединени американски щати претърпяха извънредно топла зима. Но с помощта на скъсването на тръбопровода " Северен поток 2 " не е изцяло ясно по какъв начин да се възстановят доставките това лято. Смятаме, че пазарите ще стартират да правят оценка този проблем през идващите няколко месеца. При равни условия петролът и газът би трябвало да получат покачване в равнищата си.

5. Празният чек на Зеленски може да завърши през 2024 година

Политиката на Съединени американски щати да разреши на Зеленски да реши по кое време да приключи войната ще продължи, до момента в който цените на петрола останат рационални. Точно в този момент, когато петролът се връща, няма американско вътрешно неодобрение, което да окаже напън върху украинския президент.

Ако Съединени американски щати влязат в годината на президентските избори през 2024 година с цени на петрола от $125, а не $78, чакаме празният чек на Зеленски да бъде подпечатан с падеж. Още един път, това не омаловажава качествата на Зеленски, сходни на Нелсън Мандела. Цената на петрола ще бъде повлияна повече от възобновяване на вътрешния пазар на Китай, само че този колорит ще бъде изгубен за електората на Съединени американски щати, в случай че в Украйна бушува гореща война.

6. Западът е разграничен по отношение на промяната на режима в Русия

Западът е единен против Русия, само че някои биха желали промяна на режима в Русия, а други избират дявола на Путин, който познават. Гражданска война в Русия би била приветствана от някои, само че множеството биха се страхували, че 1600 дейни нуклеарни оръжия ще попаднат в по-малко виновни ръце. Това е правилно както за Съединени американски щати, по този начин и за Европа. Всеки, който прекарва време в гледане на съветска телевизия, се тормози, че Путин е минимум неприятният от актуалните други възможности. Никакъв съветски Джордж Вашингтон не чака сега.

Руските демократични демократи, олицетворявани от Горбачов и вездесъщи през 1990-те години, всички са мъртви, в сибирски лагери или са се укрили в Париж и Лондон. Като цяло, страните, които са по-близо до Русия, са най-агресивно антируски (помислете за Полша), само че огромни елементи от Западна Европа, в това число Франция и Германия, биха предпочели да намерят решение и да се опитат да възстановят света преди нахлуването.

Това е главната причина, заради която имам вяра, че Западът няма да поддържа повторното завладяване на Крим, в случай че Украйна по някакъв метод успее да си върне Донбас. Запазването на статута на Крим отворен е добра разменна монета за Зеленски, който може да замени приемането на този факт за нещо, от което се нуждае, като участие в НАТО и Европейски Съюз. Чрез замразяването на руско-американските доларови спестявания, държани в банки, Съединени американски щати трансфораха $ в оръжие.

7. " Кралят $ " е детрониран

Дългосрочните изключителни наказания, наложени на Русия, може да имат доста огромни последствия за щатския $. Чрез замразяването на руско-американските доларови спестявания, държани в банки, Съединени американски щати въоръжиха $. От него стана ясно, че никоя страна не може да има долари, а просто да ги " наема " по еднолична преценка на президента на Съединени американски щати. Саудитска Арабия, Китай или друга страна, която постоянно е на прицела на външната политика на Съединени американски щати, ще внимава да не държи всичките си яйца в кошницата с щатски долари.

" Кралят $ " последователно ще загуби превъзходството си, защото тези типове страни търсят способи да правят търговия цифрово или в други валути и да влагат в активи, разнообразни от долари. Не чакам това да повлияе на $ през идващите година или две, само че щатският $ ще стане по-малко всемогъщ през идващите пет до 10 години.

8. Увеличените разноски за защита благоприятстват акциите за защита

Очакваме гореща война, която бушува в Украйна, да увеличи отбранителните акции, защото е ясно, че светът не е квалифициран за дълга война с количества муниции. Всяка страна, само че изключително околните до Русия и Китай, ще усилят доста разноските за защита.

Съобщава се, че Полша желае да поръча повече военно съоръжение, в сравнение с Германия и Франция взети дружно. Що се отнася до разноските за защита в Съединени американски щати, неоконсерваторите превзеха двете страни на пътеката и има доста повече поддръжка за оръжия и нефт от демократите, в сравнение с когато и да е от 60-те години на предишния век.

Въпреки че акциите на отбранителната индустрия се показаха по-слабо на рисковия пазар през 2023 година, те могат да се окажат привлекателни в бъдеще, защото главните индикатори за жалост са се подобрили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР