Първата фланелка, с която Диего Армандо Марадона играе на световни

...
Първата фланелка, с която Диего Армандо Марадона играе на световни
Коментари Харесай

Продават на търг емблематична фланелка на Марадона

Първата фланелка, с която Диего Армандо Марадона играе на международни финали, се продава на благотворителен търг. Става дума за тениската, която аржентинският талант носи на мача против Белгия, изгубен с 0:1, на Мондиала в Испания през 1982 година

На този шампионат Аржентина отпада във втората групова фаза на шампионата, а Марадона, който тогава е единствено на 21 години, отбелязва два гола против Унгария. Четири години по-късно той извежда Аржентина до международната купа.

Емблематичната фланелка, която е с подпис на Дон Диего, е предадена за аукцион от аржентински публицист, който пък я получава от някогашния селекционер на националния отбор Сесар Луис Меноти.

Стартовата цена е 65 хиляди $, а все още най-високото предложение е за повече от 70 хиляди. Очаква се екипът да бъде продаден за над 200 хиляди $.

Диего Армандо Марадона умря през ноември 2020 година, няколко дни, откакто стана на 60 години. Преди това считаният за един от най-хубавите футболисти в историята беше опериран поради хематом в мозъка, а по-късно подложен на терапия за отричане от алкохол и опиати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР