Първата фаза на световното първенство приключи и дойде време за

...
Първата фаза на световното първенство приключи и дойде време за
Коментари Харесай

Българите далеч назад в индивидуалните класации

Първата фаза на международното състезание завърши и пристигна време за равносметки. Фаворитите взеха своето - някои предстоящо, други след огромни изненади. Но макар всички звездни характерности волейболът потвърди, че на първо място е екипен спорт и от време на време един съвършен състезател не е задоволителен. Колективът е нещото, което те дърпа напред, а нашите момчета са образец за това. Ние сме доста надалеч от класата, с която разполагахме преди години, а и броят на контузените е прекомерно огромен. Сега България продължава напред с огромно предпочитание за попадане измежду най-хубавите 6, само че задачата ще бъде извънредно сложна.
 България - Пуерто Рико 3:0 @@@

След изиграването на първите 5 срещи от шампионата някои имена се отличиха. Статистиката демонстрира, че българите са доста надалеч от челните позиции и с цел да имаме късмет да продължим, нещо би трябвало да се промени. Волейболистите ни попадат в Топ 10 единствено при осъществените асове, където Виктор Йосифов е 5-и, и при разпределителите - Георги Сеганов е 10-и. На всяко друго място сме даже отвън първите 20. Най-катастрофална досега наподобява блокадата ни, която допреди години бе едно от най-силните ни оръжия, а в Лигата на нациите Гоцев и Йосифов бяха посочени за №1. Валентин Братоев е направил единствено 6 за всичките 5 срещи или приблизително по 0,35 на гейм, което му отрежда далечната 41 позиция (б.р. – водачът Симон ван де Вурде има 15 повече).

Либерото ни Теди Салпаров съумява да избави едвам 1,41 топки на гейм, което му отрежда 20-ата позиция. Първи в тази статистика е Стивън Маршал от Канада, против който ще се надигнем в неделя вечерта. Най-добрият посрещач по % на успеваемост е американецът Тайлър Сандър – 42,42%. Втори е Ерик Шоджи, също от Съединени американски щати. Нашият Николай Пенчев е със единствено 27,03%, още веднъж доста надалеч обратно.

Логично по осъществени точки №1 е бразилецът Уолъс де Соуса дружно с китаеца Чуан Жиан, който обаче няма да има опция да усили актива си. Николай Учиков е на 28-о място с 59 осъществени точки. При нападателите над всички е Иван Зайцев - 62%, чието име проличава в челните позиции съвсем на всички места. Нашият Тодор Скримов е 22-ри с 51,43 %.

Само най-хубавите продължиха напред. Съединени американски щати прави безспорен възторг досега с 5-те си победи и завоюва групата си. Сандър е най-хубавият посрещач, а също така се отличи и с 12 аса. Той е и измежду 5-те най-хубави забивачи със своите 52 точки. Със сигурност ще ни бъде мъчно против него. Мика Кристенсън е втори най-хубав разпределител и също ще бъде жокер, който може да задържи янките на първата позиция в нашата група. Канадците също блеснаха в първата фаза с ярки характерности. Стивън Маршал е най-хубавият при спасяванията със приблизително 2,5 на гейм, а Джей Бланкно е в Топ 5 на разпределителите. Въпреки че приключиха на 4-о място в групата си, кленовите листа са доста мощен тим, който ще бъде огромно затруднение за националния ни тим. В иранския отбор над всички е вездесъщият разпределител Саид Маруф, който към този момент ни сътвори неприятности. Персите демонстрират непоклатимост и страховит колектив. Момчетата на Пламен Константинов би трябвало да са взели нужните поучения от загубата във Варна, в случай че желаят да реализират освен това от един извоюван гейм.
 България - Пуерто Рико 3:0 @@@

Задачата ще бъде доста сложна, само че би трябвало да имаме вяра. Зала „ Арена Армеец “ ще е цялостна, с цел да поддържа момчетата, а със обединен колектив и мощно предпочитание за победа няма невъзможни неща.

Мила КАРАБАТАКОВА, " Тема Спорт "

ГЛЕДАЙТЕ онлайн БЪЛГАРИЯ - ИРАН онлайн ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР