Първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз

...
Първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз
Коментари Харесай

Заместник-кметът Стефан Стоянов откри първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Първата фабрика за произвеждане на нитрилни ръкавици в Европейския съюз беше открита в Пловдив.

Инвестицията от 15 млн. лева е на българската стартъп компания PPS Manufacturing, която е единствен производител на този тип артикули за опазването на здравето и хранително-вкусовата индустрия. Базата е ситуирана на 6000 кв. м, на отзивчиво място в града. Разполага със лична индустриална линия, с най-модерното съоръжение и складово пространство.

„ Тази инвестиция не е най-голямата за района ни, само че сигурно е една от най-значимите, тъй като на първо място е българска. Създадена е напълно от български бизнесмени. Рядко се среща компания от Източна Европа, която дава поръчка за водачество в сходни мащаби. “ С тези думи заместник-кметът по бизнес развиване Стефан Стоянов се обърна към Георги Петков, Антон Петров и Димитър Стамов от мениджмънта на компанията. Той добави още, че хора като тях са типичните представители на новата вълна български индустриалци, които трансформират страната ни последните години и въодушевяват младежите.

За мениджърския екип планът има цялостен капацитет да се развие и да реализира автономност от доставки на първични материали от Югоизточна Азия.

Изграждането на фабриката е без аналог досега. То е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ по линия на финансов инструмент „ Фонд за градско развиване “ и ще сътвори 100 нови работни места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР