Първата единствена най-важна грижа това е животът и здравето на

...
Първата единствена най-важна грижа това е животът и здравето на
Коментари Харесай

Борисов: Светът има пари за 3 месеца, дано кризата не е по-дълга

Първата единствена най-важна грижа това е животът и здравето на хората, по тази причина разпоредих на щаба и министъра на опазването на здравето да прегледат всички лекари, лаборанти, водачи и чиновници на здравните инспекции, които се борят с ковид. Ще възложа да се съберат доброволци за битка с епидемията. Това съобщи на брифинг премиера Бойко Борисов.

Той добави, че е всички на първа линия ще получат в допълнение заплащане от 1 000, и че няма да има нито един пропуснат човек. По думите му сега се работи по основаване на щаб от доброволци, които желаят да оказват помощ за битка с ковид у нас. „ Вече имаме над 3000 доброволци, за наслада има искащи. “, разясни Борисов

„ Днес, дружно с Дончев, Горанов, Караниколов говорихме с шефа на МВФ за ограниченията по света. Към този миг България продължава да се дава за образец за съответни, бързи и точни ограничения “, съобщи Борисов, като добави, че светът се готви и има пари за към 3 месеца.

Той разясни, че 81 страни са потърсили помощ от МВФ, като по думите на ръководителя на фонда Кристалина Георгиева в най-лоши времена помощ са търсили по 3-4 страни.

Борисов съобщи още, че немският канцлер Ангела Меркел го е похвали за бързата метаморфоза на производството на  най-необходимото - маски, шлемове, защитни дрехи

„ В щатите Тръмп разпореди на General Motors да спрат това, което вършат, и да стартират да създават респиратори. На доста места се приказва за одържавяване на витално значимите промишлености. “, сподели още Борисов.

По думите на Борисов проблемите на нашата стопанска система са предприятията, обвързани с огромните компании в Европа, изключително в автомобилния бранш, тъй като производството в Европа е блокирано.

„ Освен за здравето, най-важното е да запазим служащите, с цел да могат незабавно след края на рецесията предприятията да проработят. “, добави той.

Премиерът изясни още, че територията на България сега няма колони по границите.

„ Монтират се тррмокамери на всички места, с цел да можем да ускорим зелените коридори. Защото, до момента в който вървят тировете, ще върви и стопанската система - и нашата, и европейската “, съобщи министър-председателят.

По отношение на бързите проби Борисов съобщи, че чехите и испанците са се изпитали с хиляди от тях, които дават доста неточности.

Той добави, че плануваните у нас ограничения за тестване ще коства към 10-20 млн.

„ Светът е в извънредно тежко състояние. Такава рецесия никой не е виждал. Важно е в този момент парите да се поставят на вярното място, с цел да останат живи.Имаме финансов буфер. Дано не се стига до взимане на заем. Много вярно балансирахме финансите през последните 4 години. За наслада имахме растеж на Брутният вътрешен продукт, заплати и пенсии. Истински се апелирам да издържим 3 месеца с тези пари. Тогава към този момент ще има фондове, от които да теглим пари за възобновяване на производството. “ съобщи Борисов като добави, че в сряда банките ще дадат отговори по въпросите за заемите и  изискванията за погасяването на заемите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР