Първата доставка на руски зенитно-ракетен комплекс С-400 в Турция ще

...
Първата доставка на руски зенитно-ракетен комплекс С-400 в Турция ще
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган каза, че първата доставка на руски ракетен комплекс С-400 ще се извърши до 10 дни

Първата доставка на съветски зенитно-ракетен комплекс С-400 в Турция ще се реализира в границите на 10 дни, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция, ден след сподели, че няма да има американски наказания поради договорката.

Съюзници в НАТО, Съединени американски щати и Турция влязоха в борба поради решението на Анкара да купи комплекси С-400, като Вашингтон предизвести, че ще наложи наказания, в случай че въоръжението бъде доставено. Турция отхвърли предизвестията и съобщи, че няма да се откаже. Съединени американски щати настояват, че системите С-400 ще изложат на риск техните изтребители Ф-35, в чието произвеждане Турция взе участие и каквито възнамерява да купи.

Вашингтон стартира публично отстраняването на Турция от програмата Ф-35, прекратявайки образованието на турски водачи в Съединени американски щати. Според изказване на Ердоган от събота обаче американският му сътрудник Доналд Тръмп споделил, че няма да има наказания поради съветската договорка и че отношението към Турция по този въпрос е било незаслужено. Белият дом сподели, че Тръмп е изразил угриженост във връзка със договорката за С-400 и насърчил Турция да работи със Съединени американски щати по отбранителното съдействие за укрепването на НАТО.

Пред кореспонденти след срещата на Г-20 в Япония, където имаше двустранни диалози с Тръмп, Ердоган изрази мнение, че разногласието към С-400 ще бъде преодолян "без проблем ". В телефонните ни диалози, на двустранната ни среща господин Тръмп до момента не е казвал "Ще наложим наказания ". За С-400 той ми сподели "Прав сте. Това е неправда ", означи турският президент, представен от турската телевизия НТВ.

Пред публицисти в Осака Ердоган съобщи, че страната му в никакъв случай няма да одобри позитивно американския кротичък проект за Близкия изток на стойност от 50 милиарда $, означи малкия екран.

Президентът сподели също, че "някои хора " заплащат "сериозни пари " за погребването на тематиката за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги. Освен това Ердоган заяви, че през юли водачите на Русия, Иран и Турция ще се срещнат, с цел да обсъдят обстановката в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР