Първата демократична структура след промените на 10 ноември 1989-а –

...
Първата демократична структура след промените на 10 ноември 1989-а –
Коментари Харесай

Председателят на СДС-Варна Д-р Янко Станев на голямо празненство в София по случай 30 години СДС.

Първата демократична конструкция след измененията на 10 ноември 1989-а – Съюз на демократичните сили, навърши 30 години. Председателят й Румен Христов и управлението на партията посрещнаха посетители на рождения ден на политическата си мощ, откакто тя се завърна на политическия терен с евродепутат, мощно посланичество в локалната власт и общи дейности с ГЕРБ като членки на едно европейско политическо семейство – ЕНП.

Десетки знакови лица на Съюз на демократичните сили се събраха на празника, почетен и от премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова. На място бяха президентът Петър Стоянов, Муравей Радев, Филип Димитров, които са измежду знаковите сини лица. На събитието взе участие и Председателят на СДС-Варна Д-р Янко Станев.

“ 30 години Съюз на демократичните сили. Минало, настояще и бъдеще дружно! Една синя ария продължава. Преседателя Христов, Президента Стоянов, Министър-Председателя Бойко Борисов и доста, доста остарели другари се поздравихме за празника! “ -сподели шефа на морските седесари в персоналния си фейсбук профил.

„ Нашата историческа задача ние я изпълняваме и го направихме и благодарение на ГЕРБ – да не допуснем Българска социалистическа партия на власт. Това е значимото и не са гениални задания, само че са основни за обществото ни “, сподели Илия Лазаров, който е основен секретар на Съюз на демократичните сили.

„ Поканили сме всички водачи на Съюз на демократичните сили през годините, за жал Желю Желев не е към този момент сред нас. Надежда Нейнски ни честити по телефона, защото е в Турция.

Поканили сме и хора от ДСБ, макар че те доста олевяха в последно време, само че се надяваме да не не помнят, че сме от едно европейско семейство в ЕНП “, сподели Лазаров и си пожела да има и в идващия парламент дясно болшинство, което да подсигурява европейско развиване на България.

На купона бе и Веселин Марешки, който съобщи, че изпитва носталгия към първите години на прехода. Според него Съюз на демократичните сили стои устойчиво в българската политика и по тази причина би подкрепил дясната концепция, като акцентира, че партията има бъдеще.

Филип Димитров сподели, че се усеща като преди 30 години и направи комплимент на водещата Ива Николова, че и тя наподобява съвсем като тогава.

Бившият финансов министър на Съюз на демократичните сили Муравей Радев бе безапелационен, че без Съюз на демократичните сили България през днешния ден щеше да е като Беларус. „ Това щяхме да сме през днешния ден без Съюз на демократичните сили и това мисля, че изчерпва всичко по тематиката за празника “, сподели Радев.

Константин Тренчев също почете празника и сподели, че е от основателите на Съюз на демократичните сили. Той напомни, че Съюз на демократичните сили се е решило по-рано, а на 7-ми декември се е оповестило. На 14 декември пък се е направила жива верига точно от „ Подкрепа “.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пожела триумфи на Съюз на демократичните сили.

Александър Йорданов, който е сегашен евродепутат от Съюз на демократичните сили, сподели, че би трябвало партиите от едно политическо семейство да се поддържат, а не противоположното, както е станало на последните локални избори. „ Как може ДСБ да прави някакво дясно-ляво обединяване? То работи против партиите от ЕНП, а евродепутатът им стои в тази група и гласоподава дружно с мен. Не може да има двоен стандарт “, възмути се Йорданов.

„ Помня Съюз на демократичните сили, бях на 6 години и сме съвсем връстници. Гледахме новините и помня, тъй като Желев е втори братовчед на дядо ви по майчина линия и той беше горделивост за нас. Затова си припомням добре тези неща “, сподели политологът доцент Стойчо Сточев.

„ Смятам, че актуалната коалиция с ГЕРБ е жизнеспособна и всеки има какво да вземе от другия в позитивна посока. Това е консолидиране на дясното пространство “, сподели Стойчев и съобщи, че това е дълготрайна тактика, която досега е сполучлива. Според него ГЕРБ печели от това престиж като правоприемник на синята концепция.

Премиерът Бойко Борисов също пристигна на празника и бе посрещнат от водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Лидерът на Съюз на демократичните сили сподели мощни думи във връзка юбилея и напомни, че с помощта на Съюз на демократичните сили България е през днешния ден член на НАТО, член на Европейски Съюз и българите пътуват без визи по прелестни пътища.

Съюз на демократичните сили е управлявало 2 пъти, реализираха доста серозни промени, в резултат на което Съюз на демократичните сили беше осъдено. Вземайки властта при рецесии в България, успяхме да стабилизираме стопански и финансово страната. Беше въведен валутният ръб, който работи добре, беше решена зърнената рецесия, която заварихме. Всичко това, както и слагането на европейския път на България, беше направено от Съюз на демократичните сили. Много малко празненство оцеляха за подобен интервал, а ние имаме нови гласоподаватели и считаме, че България би трябвало да се ръководи от десницата. Постигнахме добър резултат за евроизборите, нашите депутати са в най-голямата група в Екологичен потенциал. тези 6 евродепутати гласоподаваха за новия ръководител на Европейска комисия, също от ЕНП. Ние считаме, че бъдещето на страната е повишението на приходите, влизане в еврозоната, десницата би трябвало да търси оползотворяване на вота и считаме, че обединени дружно няма да допуснем Българска социалистическа партия да ръководи отново страната, сподели Христов.

Петър Стоянов сподели, че все пак случило се през тези 30 години, в които имало и сложни моменти, всеки човек, взел участие в сините събития преди 30 години би трябвало да е горделив, че през днешния ден българите са свободни жители на страна от Европейски Съюз и член на НАТО, която върви по либерален път.

Аз не съм от управлението на Съюз на демократичните сили, само че съм седесар, Съюз на демократичните сили надвишават смисъла на партията Съюз на демократичните сили. Съюз на демократичните сили е националната сила, която избави България, Съюз на демократичните сили бяха тези хора на Орлов мост. Независимо от всичко, обръщам се към хората, които ни дадоха силата – нямате никакви учредения да не бъдете горди. Напротив, имаме всички учредения да сме горди поради това, че сме част от смяната у нас и в Европа, с всичките неточности. Съюз на демократичните сили продължава да бъде онази национална сила и религия, че България може да се трансформира в по-добра за живеене страна, отсече Стоянов.

Тези 45 години комунистически режим бяха придружени от морална деградация, а ние се опитахме да върнем морала на българските полезности, този морал, който ще заведе България там, където ние мечтаехме при започване на нашата политическа кариера, уточни още Петър Стоянов. Той поздрави създателя на всички седесарски песни Сашо Петров, Валди Тотев и Щурците и всички другари, артисти и реализатори, които бяха с нас, приветствам особено и Васко Кръпката, сподели Стоянов.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че за ГЕРБ е огромна чест да участва на празника. „ Ние бяхме дребни и не сме мислели, че през днешния ден ще сме тук. Поздравявам президента Петър Стоянов и му благодаря, преди време той ми връчи генералските пагони. Поздравявам и Филип Димитров – министър председател на Съюз на демократичните сили и към този момент зам.-председател на Венецианската комисия. Благодаря и на фондациите „ Ханс Зайдел “ и „ Конрад Аденауер “, които оказват помощ и на ГЕРБ, и на Съюз на демократичните сили.

Може да си създадем през днешния ден равносметка по какъв начин от такава партия в този момент не е в ръководството. Добре, че направихме ГЕРБ, с цел да държим Българска социалистическа партия надалеч от властта. Направете лекции и разбор по какъв начин се случи това отлюспване, с цел да не се повтаря.

Същата мимикрия е сега отново със своите поръчки и по този начин си направиха президент и разнообразни опити да ни съборят. Именно с люспене и с такива, които сякаш се споделят демократи. Но какво демократично има да подкрепиш Манолова и Българска социалистическа партия, вместо да гласоподават за ГЕРБ? Нищо и се причислявам към вашата оценка! ГЕРБ надгради и бетонира, направеното от Съюз на демократичните сили. Кой наследник човек няма да признае това и ще каже да се гласоподава против нас? И ще пробват да люпят с тъпи жълти скандалчета, както стана със Съюз на демократичните сили. Но в този момент сме дружно и сме мощни дружно, само че не би трябвало и да забравяме това. Комунистите приказват от мието на народа, от мието на който направиха и Народния съд и избиха цвета на нацията. Кой им дава право и през днешния ден да приказват от името на народа.

Така, че през днешния ден е ден за равносметка и на двете партии, тъй като доста направихме, само че би трябвало и доста да внимаваме. Българска социалистическа партия са на 130 години и вършат национални произшествия и отново излизат и се вършат, че нищо не е станало. После излизат и споделят: Ние сме народът. А ние отново излизаме и ги бием и в този момент търсят люспите – псевдодемократите, против нас “, сподели Борисов. /sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР