Украинската Олена Зеленска разказва за въздействието на войната върху семейния живот

...
Първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа пред BBC за
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа пред BBC за емоционалното въздействие на руската инвазия и последвалата война върху нейното семейство .

В изключително лично интервю тя каза, че е трудно да гледа децата си да живеят в несигурност, неспособни да планират бъдещето си.

Тя също така говори за липсата на семейството да прекарва време заедно.

"Това може да е малко егоистично, но имам нужда моят съпруг, а не историческа личност, до мен“, каза тя.

Когато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г., Олена Зеленска прекара месеци в криене на тайни места с нейните деца.

Тя описва емоционалното си състояние в началото на инвазията като „постоянно усещане за адреналин“. С течение на времето тя откри, че е „необходимо“ да се успокои и да започне да живее в „съществуващите условия“.

След като излезе от укривателството миналата година, войната изкара бившия сценарист в светлината на прожекторите и оттогава тя пътува по света, за да се среща с лидери и да изнася речи.

"Със съпруга ми не живеем заедно, семейството е разделено." Олена Зеленска каза пред BBC: „Имаме възможност да се виждаме, но не толкова често, колкото бихме искали. На сина ми липсва баща му.“

"Но ние оставаме силни, имаме сила както емоционално, така и физически. И съм сигурна, че ще се справим заедно“, добави тя. има емоционална цена за децата й, каза тя.

"Мъчно ми е да гледам, че децата ми не планират нищо. На такава възраст, млади хора. Дъщеря ми е на 19. Те мечтаят за пътуване, за нови усещания, емоции. Тя няма такава възможност.

"Има ограничения във времето в това, което можете да си позволите, те съществуват и ние някак си се опитваме да живеем в тях."

Първата дама и президентът на Украйна Володимир Зеленски бяха гимназиални любовници, които продължават да работят заедно в комедийна трупа и телевизионно студио – той като актьор, а тя като сценарист.

Сега тя разсъждава, че никога не е мечтала съпругът й да се превърне в „историческата фигура“, която е днес, казвайки, че й е липсвал и е имала нужда той да стои до нея страна като неин съпруг.

Въпреки това, което каза, че може да е „егоистичен“ копнеж, Олена Зеленска каза, че президентът „наистина има енергията, силата на волята, вдъхновението и упоритостта да мине през тази война."

"Вярвам в него. И го подкрепям. Знам, че има достатъчно сила. За всеки друг човек, когото познавам, Мисля, че тази ситуация би била много по-трудна. Той наистина е много силен и издръжлив човек. И тази устойчивост е това, от което всички имаме нужда в момента."

Украйна пробива ключова руска линия, твърдят генерали Първата дама на Украйна: Ние може да издържи зимата

Неотдавнашната й работа като първа дама се фокусира върху подпомагането на украинците да се справят с психологическото въздействие на войната и тя се готви да бъде домакин на предстоящо събитие в Киев, което ще се фокусира върху психичните здраве и устойчивост.

"Наистина се надявам, че мога да вдъхновя някого, да дам на някого надежда или съвет или да докажа със собствения си пример, че живеем, работим , продължаваме напред“, каза тя

„Никой не може да знае какво ги очаква. В края на краищата, никой не можеше да си представи, че в 21-ви век, че такава война ще бъде отприщена в средата на Европа, че тя ще бъде толкова жестока. Кървава война. Така че никога не съм си представяла, че ще бъда в тази роля по това време."

Украинците не могат да бъдат сигурни за утрешния ден или да имат доверие в бъдещето, обясни тя - но те имат надежда.

"Имаме огромна надежда за победа, но не знаем кога ще дойде. И това дълго чакане, постоянният стрес си оказват влияние."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР