Първата дама на САЩ Джил Байдън отиде на необявено пътуване

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън отиде на необявено пътуване
Коментари Харесай

Джил Байдън на необявено посещение в Украйна

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън отиде на необявено пътешестване до Украйна, заяви CNN. Тя посети дребния град Ужгород в югозападната част на страната.

В преустроено учебно заведение, което в този момент служи като краткотрайно жилище за бежанци, Байдън се срещна с първата дама на Украйна Елена Зеленска.

" Смятаме, че е значимо да покажем на украинския народ, че тази война би трябвало да спре. Народът на Съединените щати е с народа на Украйна ", съобщи Байдън.

" Първо бих желала да ви благодаря за смелата постъпка, тъй като разбираме какво е за първата дама на Съединени американски щати да пристигна тук по време на война, когато военните дейности се организират всеки ден, където въздушни сирени се чуват всеки ден, даже през днешния ден. Всички усещаме вашата поддръжка и всички виждаме управлението на президента на Съединени американски щати. Бихме желали да отбележим, че Денят на майката е доста алегоричен за нас, тъй като усещаме вашата обич и поддръжка по време на подобен значим ден ". С тези думи брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски се обърна към Джил Байдън.

Срещата на двете дами, която продължи към един час, се състоя при закрити врата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР