Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова бе главната

...
Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова бе главната
Коментари Харесай

Ивет Лалова написа писмо до малката Ивет

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова бе основната героиня в специфичен материал на Международната асоциация по лека атлетика.
 Великолепна Ивет Лалова стигна до първа победа на 100 метра за сезона
Софиянката е на 35 години и продължава да се потвърждава като спринтьорка от международно равнище, като в този момент ѝ следва да бяга на пета олимпиада.

Голямата Ивет разкрива доста от себе си в писмо, което написа до дребната Ивет. Тя я предизвестява през какво може да премине и от какво да се пази. Дава препоръки, които доста биха й помогнали, в случай че е знаела по-рано. 



Ето какво написа Лалова:

" Ивет,

Твоето атлетическо премеждие ще бъде изпълнено с върхове и спадове. Няма постоянно да печелиш златни медали или да подобряваш върхове. Ще има времена, в които сърцето ти ще е разрушено, ще изпитваш физическа болежка, ще имаш травми и ще страдаш, само че мога да ти подсигурявам едно нещо: с времето ще става по-добре.

Ще станеш по-зряла и ще разцъфтиш, ще станеш по-уверена и даже на 35 ще се чувстваш физически и ментално по-силна, след като и да било преди този момент.

Когато си дете, леката атлетика е доста по-забавна. Помниш ли, когато посети концерт на основния площад в Мурсия, Испания като 17-годишна по време на европейския юношески олимпийски фестивал? Помниш ли насладата от танцуването цяла нощ? Тогава беше толкоз безгрижна. Опитай да се осланяш на тези усеща допустимо най-дълго, тъй като всичко ще се промени. Ще спечелиш спринта на 200 метра на европейското състезание за юноши през 2003 година в Тампере, Финландия. Твоят триумф ще те издигне до нови небеса, само че с повишаването на упованията, ще се повишава и напрежението. Моля те, хвани се за тези занимателни моменти и мемоари, и се наслаждавай на всяка минута.

Ако мога да ти предложа някакъв съвет, бих споделила, че с времето ще научиш, че не можеш да бъдеш харесвана от всички, и че ще бъдеш окей с това. Сега знам, че постоянно искаш да угаждаш на всички и че страдаш при мисълта да нараниш другите. Но поради своята нерешителност и терзанието какво мислят другите можеш да си причиниш душевна болежка. Отново, не се притеснявай, ще отнеме време, само че ще се оправиш с това. Ще намериш способи да се оправиш.

По-късно ще работиш с психолог и ще откриеш какъв брой огромна мощ се крие в теб. Ще четеш книги по тематиката и посредством извършения ще достигнеш метода, по който искаш да се чувстваш - това е доста значимо и за тренировките и за надпреварите.

Също бих споделила, да се увериш, че се обграждаш с подкрепящи и положителни хора.

Ще имаш проблеми и от време на време ще си заобиколена от деструктивни хора, които желаят да те наранят, само че които желаят да са покрай теб. Моят съвет е: отърви се от тези хора. Те носят единствено отрицателна сила. Някои от тях ще слагат под подозрение възрастта ти и ще кажат, че щом достигнеш 30 години, към този момент си прекомерно остаряла. Ти ще ги опровергаеш. Ще се чувстваш необикновено на 35. Не се тревожи за дребни, глупави неща, тъй като с времето ще научиш да поемаш контрола, а това е възприятие, което ти дава доста власт.

Най-накрая, Ивет, помни, че си любопитно дете с доста ползи отвън леката атлетика. Ще продължиш с другите си пристрастености, а това ще бъде значимо. Обичаш музиката и да пееш. Обичаш да пишеш. Не спирай с тези странични ползи, тъй като ти подсигурявам, че те ще ти дадат сила, когато изпитваш затрудения на пистата. А и в никакъв случай не се знае - един ден може би ще напишеш личната си история ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР