Първата дама Десислава Радева покани съпругите на 20 посланици на

...
Първата дама Десислава Радева покани съпругите на 20 посланици на
Коментари Харесай

Ансамблите „Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“ взривиха зала 1 на НДК

Първата дама Десислава Радева предложения съпругите на 20 посланици на „ Нощ на ансамблите “, с цел да се срещнат с българските обичаи.

Политици, дипломати, хора на изкуството, както и фенове на достоверния фолклор от цяла България, приветстваха най-хубавите български ансамбли в препълнената зала 1 на НДК нощес. Шоуто, което сподели хубостта на българските обичаи, подвигна на крайници всички присъстващи и се трансформира в най-успешното издание на обичайна към този момент „ Нощ на ансамблите “.

В спектакъла в София се включиха над 150 души - танцьори, артисти и музиканти, които се надиграваха, сменяйки костюми от всички фолклорни области на България, и след няколко следващи самостоятелни осъществявания в края на спектакъла се събраха дружно в голямо шопско хоро. В програмата на спектакъла са включени общо 22 осъществявания, измежду коит о „ Полегнала е Тодора ” (  „ Филип Кутев ” ), празничен тракийски танц („ Тракия ” ), „ Пирински лъх ” („ Пирин ”), „ Дунавска плетеница ”(„ Филип Кутев ”), „ Ой, море, кавали ” („ Тракия ”) и доста други.

Изключителното зрелище бе почетено и от първата дама на България Десислава Радева, а в края му изпълнителите получиха специфичен букет и поздравления от Президентството. По нейна покана, с цел да се срещнат с българските обичаи, в залата участваха и съпругите на над 20 посланици, които бяха очевидно усещане от ритъма на същинската българска фолклорна музика.

Турнето на „ Нощ на ансамблите “ продължава във Варна на 15 ноември и Пловдив на 16 ноември. Ограничен брой билети за двете представления са към момента в продажба.  Поради големия интерес хитовият театър ще се играе още един път на зала 1 на НДК на 2 май 2018 година

„ Успехът на първото шоу от тазгодишното издание на „ Нощ на ансамблите “ е голям. Билетите бях разпродадени още преди един месец и доста хора не съумяха да си купят. Затова взехме решение да им дадем опция да се насладят на спектакъла на 2 май следващата година, когато ансамблите ще се качат още веднъж на сцената на зала 1 на НДК “, разясниха уредниците от продуцентска къща „ Артишок “.

Билети за спектакъла „ Нощ на ансамблите “ в София, Пловдив и Варна могат да бъдат закупени извънредно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред Общината.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР