Първата дама Десислава Радева не обича да говори за миналото

...
Първата дама Десислава Радева не обича да говори за миналото
Коментари Харесай

Малко известни подробности от живота на първата дама Деси Радева

 Първата дама Десислава Радева не обича да приказва за предишното и живота си в провинцията. Преди да се настани в лукса на държавната вила " Калина “ дружно със брачна половинка си и да стартира да се вози в лъскави мерцедеси, Деси е била измежду най-изявените жителки на село Банево, разкриват нейни някогашни съселяни.

Двете с майка ѝ Желяза обитавали двуетажна вила в бургаското селце. С къщата, чийто втори етаж е ремонтиран и оборудван с климатици, фамилията се сдобило по самодейност на Десислава още преди тя да стартира работа във Военновъздушни сили и да завърти обич с водача Радев. От години обаче двете дами не наобикаляли парцела. Всъщност концепцията да се заселят там пристигнала от Деси, която копнеела за селска идилия след няколко години стаж в огромна интернационална компания за произвеждане на бира, където била помощник на шефа и не могла да се оправи с напрежението.

По нейни думи малко преди да напусне високоплатената позиция, получила така наречен " бърнаут “, или нервозен срив, в резултат на прекалено психическо натоварване. Точно в този миг загърбила суетата и упоритостта и дружно с майка ѝ и сина ѝ Страхил от първия ѝ брак с депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски се преместили в Банево. В продължение на няколко години Десислава и майка ѝ водели обикновен метод на живот, отглеждали плодове и зеленчуци в лична градина. На адреса на селската им къща е записана и компанията на Деси, която тя след това трансферирала на своята майка. Местните разкриват, че първата дама и родителката ѝ имали магазин, от който се издържали по това време. Към днешна дата обаче комшиите споделят, че не са виждали президентшата от дълго време.

Същото споделят и приятелите ѝ от Бургас, където Радева се вясва единствено в случай че мъжът ѝ има работен ангажимент. Първата дама е родом от морския град, а детството ѝ е минало в емблематичния квартал " Славейков “. Там родителите ѝ имали апартамент на един от високите етажи в фамозния пети блок. Майка ѝ и татко ѝ обаче се развеждат, когато тя е към момента дребна. Кирил Генчев – таткото на Десислава, е мъртвец от години, а преди да си отиде, работел като моряк радист. Радева не поддържа контакт с роднините си по бащина линия, а единствено с тези от страна на нейната майка Желяза, които не престават да живеят в Бургас. Опърничавия си темперамент брачната половинка на президента наследила точно от нея, разясняват близки до фамилията. Преди време стана ясно, че майка ѝ се подвизава като неин персонален съветник по стила. Именно тя измислила брошките с български шевици, които първата дама носи от време на време на визитите си в чужбина, и тя дала концепцията дружно с Радев да подарят такова украшение и на британската кралица Елизабет II.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР