Първата част от тръбопровода Турски поток се пълни с газ,

...
Първата част от тръбопровода Турски поток се пълни с газ,
Коментари Харесай

Започна пълненето с газ на тръбата на Турски поток, предназначена за Турция

Първата част от тръбопровода „ Турски поток ” се цялостни с газ, преди да бъде пусната в употреба по-късно тази година, заяви турският веснтик Daily Sabah, представен от БГНЕС.
Пълненето е почнало още през вчерашния ден (18 октомври). Всъщност това е последният стадий от тестването на тръбопровода преди стартирането му в употреба по-късно тази година, съобщи South Stream Transport B.V. Операторът означи, че първите доставки са планувани за края на тази година.
" Запълването на тръбопроводната система с газ е забележителна стъпка към началото на действителните доставки на газ за Турция и Югоизточна Европа посредством новата система от морски газопроводи ", съобщи операторът.
Руска компресорна станция, ситуирана на съветското черноморско крайбрежие, ще обезпечи нужното налягане, с цел да тръгне синьото гориво от съветската газопреносна система по тръбите под морето. Те ще се пълнят с природен газ от оборудването в съветския крайбрежен град Анапа до приемния терминал в Kıyıköy на черноморския бряг на Турция. Изграждането на приемния терминал навлезе в последния стадий.
" Турски поток " ще има потенциал за пренос на 31,5 милиарда куб метра газ годишно, което ще задоволява потребностите на 15 млн. семейства. Газопроводът се състои от две трасета. Първото с потенциал 15,75 милиарда куб. метра ще обслужва Турция, а второто е предопределено за Европа. Всеки водопровод е с дължина 930 километра и положен на дълбочина, достигаща 2 200 метра.
След като първият водопровод се изпълни с природен газ, ще стартира подготовка за втория.
Турската страна компания " Боташ " построява сухопътната тръбопроводната мрежа на турска територия, до момента в който втората мрежа за Европа се построява от " Боташ " и " Газпром ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР