Първата балканска държава на финал на световен футболен шампионат вече

...
Първата балканска държава на финал на световен футболен шампионат вече
Коментари Харесай

Хърватия с поглед към световната купа по футбол

Първата балканска страна на край на международен футболен шампионат към този момент е реалност. Хърватия претърпя нощ на национално замайване след успеха си над Англия. Успехът дава действителен късмет за купата, вдигана от едвам осем народи в света - пет европейски и три от Южна Америка.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
След нощ на всенародната еуфория по улиците на цяла Хърватия, през днешния ден министрите от кабинета в Загреб се явиха на държавно съвещание с фланелки на националния тим.


Андрей Пленкович - министър председател на Хърватия: Отборът направи крачка напред спрямо 1998. Това значи единствено едно- че сме станали футболна суперсила. Вероятно би трябвало да имаме малко повече убеденост в нашата страна, освен това освен във футбола.
Увереност в победа на финала в неделя изрази хърватският президент Колинда Грабар-Китарович. Тя показа страната си на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Снощи не е могла да гледа мача, само че се е уведомила за резултата по време на формалната вечеря.


Колинда Грабар-Китарович - президент на Хърватия: Атмосферата беше прелестна, съдружниците викаха основно за нас. Чудесно е, че останаха четири тима от Алианса. С френския президент Макрон се разбрахме да се забележим в Москва в неделя, тъй че ще крещя за нашите.
Досегашния максимален триумф на Хърватия на Мондиал беше бронзов орден във Франция през 1998-ма, когато тогавашните домакини станаха международни първенци, а в този момент се надяват на втора купа.


 Хърватия отива на край с Франция на Световното състезание в Русия (СНИМКИ) Хърватия отива на край с Франция на Световното състезание в Русия (СНИМКИ)
Хърватия отива на край с Франция на Световното състезание в Русия. Победителят беше избран с 2:1 след оспорван мач с тима на Англия довечера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР