Първата българска лекоатлетка - европейска шампионка в бягането на 100

...
Първата българска лекоатлетка - европейска шампионка в бягането на 100
Коментари Харесай

Един ден на... Ивет Лалова

Първата българска лекоатлетка - европейска шампионка в бягането на 100 м /2012 г/ Ивет Лалова, носителка на два сребърни медала на 100 м и на 200 м от шампионата на Стария континент /2016 г/, финалистка на международни шампионати /2011 г, 2015 г, 2019 г/, участничка поредно на Олимпийските игри в Атина 2004 /финал, ІV и V място/, Пекин 2008, Лондон 2012, Рио 2016 /финал,8-мо място/ и с квота за Токио 2021, 5 пъти Атлет №1 на годината и непроменяемо измежду 10-те най-хубави спортисти на България през последните години, с удоволствие ни позволява до себе си в очакване да ни гостува в Пресклуб " България " като състезател на месеца за 10-и път.

- Здравей Ивет , избраха те за състезател 1 на октомври 2019 и все се разминаваме от този момент , само че ще изчакаме да мине сегашната обществена изолираност , за да те посрещнем още веднъж като безценен посетител на пресклуба . Липсват ли ти същинските тренировки в този момент и по какъв начин ги заместваш ?
- Благодаря ви, постоянно е наслаждение да ви гостувам! Липсва ми всичко, след цялата любов и толкоз награди в края на предходната година, тази стартира много мъчно. Опитвам се да упражнявам на допустимо най-високо равнище, съобразявайки се с ситуацията. Надявам се скоро да се върнем към естествен режим и на тренировки и на живот.

- Отлагането на Олимпийските игри в Токио с една година ще ти донесе ли някакво преимущество и какъв брой време ще ти бъде належащо да влезеш още веднъж във върхова форма ?
- В последните години ориентирам метода си на подготовка към по-щадящи, само че по-качествени тренировки. Във всеки един миг от годината имам чувството, че за 3 седмици мога да бъда подготвена за надпревари. Това друго и ново обмисляне, което всички спортисти би трябвало да подхващат в този момент, е същинско предизвикателство за треньорите.

- Колко още ще ти " стигне въздухът " да бягаш ?
- Оказа се, че с годините в действителност развиваме повече издръжливост, което ме кара да съм любопитна даже към 400 метра. Така че, въздух има!
- Какво може да те накара да се разделиш с чаровната си усмивка от лицето си ?
- Нечия болежка и горест.
- Откри ли нещо ново у себе си , за което не знаеше преди основаната обществена изолираност ?
- Открих, че можем да живеем с доста по-малко, в сравнение с си мислим. Заминах от Италия на 22 януари с един куфар облекла и не преставам да нуждая се от едвам половината от тях.

- Кой от двамата със Симоне е по - огромен къщовник ?
- И двамата. Всеки за избрани неща, само че постоянно се грижим, с цел да ни е хубаво у дома.

- Кое е положителното в злото , което ни сполетя ?
- Доброто е възприятието за единност на българите, което не бях усещала от доста дълго време. За мен беше опция да си бъда у дома за много дълго за първи път от години насам. Злото има доста лица и може би още дълго време ще се борим с него, само че човечеството е оживяло и в по-тежки моменти, ще се оправим и в този момент.

- По - дълъг ли ти се коства сегашният ден в съпоставяне с един ден от естествения живот преди изолацията . Какъв е дневният ти ред ?
- Опитвам се да се придържам покрай елементарния ми ден. В момента бих споделила, че съм даже по-заета от нормално. Може би тъй като в това състояние има повече потребност от връзка, разговор, помощ или просто поддръжка и надлежно одобрявам повече задължения, даже и да са виртуални.

- Като човек , който преди години безусловно се завърна от пъкъла на тежката травма измежду международния хайлайф в атлетиката , какво би било обръщението ти към хората в България ?
- Че и това ще мине. Нека останем мощни, целеустремени и окуражени и не отлагаме постигането на фантазиите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР