Първанов и Колева депозираха оставките си след разразилия се имотен

...
Първанов и Колева депозираха оставките си след разразилия се имотен
Коментари Харесай

Случва Се В Момента! Борисов Няма Прошка! Хвръкнаха Главите На Още Двама Министри!

Първанов и Колева подадоха оставките си след разразилия се заможен скандал с жилища, добити от членове на кабинета от компания " Артекс " на занижени цени.

Вече някогашният зам.-министър на енергетиката е закупил апартамент на по-ниска от пазарната цена в столични квартал " Изток ". Жилището, купено от компанията " Артекс ", е добито от Красимир Първанов на 28 септември 2018 година, а договорката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща повърхност към 50 кв. м. Цената на жилището е най-ниската, известна досега - 616 евро на квадратен метър.

Ваня Колева е закупила апартамент в постройката " Летера " на преференциална цена през 2016 година Миналата седмица тя съобщи, че не е употребила никакви преференции. По думите й е закупила парцела на пазарна цена, за което й е бил необходим и заем. Това демонстрира и информация в Имотния указател.

Заради " Апартаментгейт " оставка подаде и правосъдният министър Цецка Цачева. Пред премиера Цачева е декларирала, че не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление. Функциите й краткотрайно ще извършва заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова.

Междувременно ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев съобщи пред публицисти в Народното събрание, че комисията е изискала всички документи за продажбата на жилища от компания " Артекс " за три-четири години обратно.

" Тук концепцията е не да претупваме нещата. Ние пожелаваме изобщо всички документи по отношение на покупко-продажбата на жилища от компания " Артекс ". По този метод ще се направи една всеобхватна инспекция, като желаеме всички разрешителни, които са издавани на тази компания. Анализираме всичко, законопроектите, които са импортирани и които вероятно биха облагодетелствали тази компания. Искаме да разровим до дъно всичко, с цел да установим изобщо кои лица са пазарували от компания " Артекс " и на какви цени ", добави той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР