Първан е на 55 години. Той страда от детска церебрална

...
Първан е на 55 години. Той страда от детска церебрална
Коментари Харесай

Помните ли Първан? Борбеният мъж има нужда от нашата помощ


Първан е на 55 години. Той страда от детска церебрална парализа. Издържа се от обществена пенсия от 249 лева, от които заделя 150 лева за наем. Това обаче не е прекършило духа му. Има една фантазия –да сътвори безконечен мотор и по пътя към нея изобретява какво ли не. Сред тях е неговата горделивост - количката с мотор. Но за жалост без патентоване не може да я употребява.

Въпреки всички негоди в живота му той постоянно е ухилен и положителен. Нито немотията, нито заболяването са съумели да прекършат духа му. Той в никакъв случай няма да помоли за помощ, само че неговите другари вършат това поради него.

" Идва зима и този прелестен човек има потребност от съществени неща с цел да изкара зимата. Консерви, трайни артикули, пералня, микровълнова печка. Ако пък някой разполага с помещение, партерно, което можем да устроим за живеене, на алегоричен наем, ще сме доста признателни. Знаем, че времената са тежки за всички, само че тъкмо в такива времена би трябвало да протягаме ръка на най-нуждаещите се. Хора като Първан са светлият лъч в тъмните времена, в които живеем. Те ни държат в светлината с образеца за неумиращия човешки дух и добрина. Нека помогнем на този ярък лъч да продължи да ни демонстрира правилния път към добротата ", написаха другари на Първан, които се свързаха с Burgas24.bg .

Ако желаете да помогнете може да се свържете с Янка Николова на телефон 0886203732.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР