Първа за сезона премиера на 27 февруари ще извади Йосиф

...
Първа за сезона премиера на 27 февруари ще извади Йосиф
Коментари Харесай

Сърчаджиев връща на сцената Добри Войников - slava.bg

Първа за сезона премиера на 27 февруари ще извади Йосиф Сърчаджиев на сцената на старозагорския трагичен спектакъл. Той се е спрял на написаната преди 149 години в Букурещ пиеса на Добри Войников „ Криворазбраната цивилизация “.

Текстът е осъвременен от брачната половинка на Сърчаджиев Райна Томова, която е създател и на песните. Сценографията и костюмите са дело на Мария Дим, а музиката е на композитора Андрей Дренников. Хореографията е на Кремена Костова, а измежду поканените от режисьора актьори е и Галя Александрова за сватовницата баба Стойна.

Пред публицисти в Града на липите прекаралият преди време тежък инсулт Сърчаджиев напомни, че познава тукашната натрупа от времето, когато сложи „ Г-жа Министершата “ на Бранислав Нушич, където в основната роля беше отново Галя Александрова. По думите му за избора го убедил шефът на театъра Ивелин Керанов.

Всичко, което минава в нашия свят, идвайки от запада и изтока, се събира в нашата прелестна страна и се основава една какафония в душата и мислите на хората. Много от тях изгубват мозъка и дума, тъй като не схващат какво става около тях. В нашата страна толкоз доста всичко е комплицирано. И, уви, тази нова цивилизация убива духа на българите. “, упорства Сърчаджиев.Според него доста от нещата от остарялото време,, които би трябвало да остават у нас изчезват.

„ Остава ужким съвременно и красиво нещо, което се оказва зло, което работи пагубно върху хората.Затова взехме решение, че би трябвало да работим и представим тази пиеса. Не съм сигурен дали публиката ще разбере моята концепция в тази режисура, само че 10 индивида да разберат- ще е достижение! “, споделя паметният в миналото актьор и се надява, че може да помогне с работата си в театъра на мъчно живеещите българи.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР