Първа точка в проектопрограмата на народните представители за тази седмица

...
Първа точка в проектопрограмата на народните представители за тази седмица
Коментари Харесай

Първа точка в програмата на НС - освобождаване на Жаблянов


Първа точка в проектопрограмата на народните представители за тази седмица е план на решение за предварително освобождение на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на Народното събрание.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов нощес заяви, че са събрали задоволително подписи за оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание.

"Внесохме в деловодството на Народно събрание подписите на депутатите от ГЕРБ и Оперативна програма за оставката на зам.-председателя на Народно събрание Валери Жаблянов, това ще бъде и точка първа от седмичната стратегия на парламента", посочи той.

„ Подобно държание на зам.-председател на парламент няма по какъв начин да бъде утвърдено от парламентарното болшинство ”, акцентира Цветанов във връзка с Жаблянов. „ Първо, от почитание към всички жертви и всички тези, които са понесли неприятностите от комунистическия режим - има едно присмехулно държание от страна на господин Жаблянов, също по този начин за Народния съд - да приказваш, че това е нужда, която е била в интервала 1945 година също е неприемливо за представител на управлението на българския парламент ”, съобщи Цветанов. Разбира се, ние не упрекваме персоналните отзиви на народните представители, които биха могли да ги изразят обществено, само че за представители на управлението, които въплъщават Народното събрание, това е неприемливо, повтори той.

Миналата седмица ГЕРБ изиска оставката на Жаблянов. Причината е, че той е създателят на скандалната фраза, поместена в публична позиция на Българска социалистическа партия, съгласно която „ Народният съд “ е „ належащо и неизбежно правораздаване “.

На 15 февруари на изключително съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия с управлението на парламентарната група бе решено, че Българска социалистическа партия не приема настояването за оставка на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народно събрание.

Въпреки че гледната точка на Жаблянов беше отстранена от формалната позиция на Българска социалистическа партия, само че провокира вълна от отвращение. Съюзът на репресираните от комунистическия режим изиска обществено опрощение от заместник-председателя на Народно събрание.

Историците дефинират така наречен Народен съд като политически развой за кавга с неуместни съперници. Той се организира незабавно след преврата от 9 септември 1944 година В резултат на Народния съд са избити няколко български държавни управления, депутати от Народното събрание, публичният и боен хайлайф на Царство България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР