Първа сериозна снежна покривка за тази зима и първи сигнали

...
Първа сериозна снежна покривка за тази зима и първи сигнали
Коментари Харесай

Закъсали в снега: Аварирали камиони затрудниха движението при първата снежна покривка

Първа сериозна снежна завивка за тази зима и първи сигнали за затруднено придвижване по пътищата. Предупредителен жълт код за рисково време е в действие в цялата страна.

Аварирали камиони краткотрайно затвориха някои от пътищата в страната. На места в Северна България се образуваха опашки от коли и километрични тапи.

Снимка: btvnovinite.bg

Първият сняг още веднъж се оказа освен мотив за наслада, само че и мотив за терзание за десетки водачи по пътищата. Неволите започнаха от сутринта.

Закъсали тежкотоварни камиони, колони от изчакващи и отбити краткотрайно, поради разчистване на пътя водачи.

Цветомира Велчева прекарва повече от два часа в снежен капан на пътя Ловеч-Плевен. Причината за колоната - закъсал тир.

„ Докато се движехме до тук се усещаше, че настилката е заледена. Температурата се увеличи и изпод е киша, само че е хлъзгаво. Определено не е нито опесъчавано, нито сол е хвърляна, а в този времеви откъслек, в който седим тук -вече от час и половина, мина един снегорин да почисти, нищо друго не е минавало ", споделя Цветомира.

Снимка: btvnovinite.bg

Аварирали камиони край разклона за село Писанец затрудниха придвижването и по пътя Русе-Разград. Опашката стигна 10 километра.

За закъсали коли, само че в региона на Антоново, споделя водач, спрял за отмора.

„ Кога е било да се подготвим, няма подобен вид...Не съм чакал, един камион имаше извърнат, една кола имаше “, споделя Атанас Великов, водач на тежкотоварен камион.

Снегът отби водачи и по пътя София – Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

Според пътната организация проблем по автомагистралите в страната няма, а 62 снегорина обслужват единствено софийска област.

„ Пътното платно е разчистено, нямаме въведени ограничавания. Хората тази заран, които пътуваха от провинцията, мисля, че обикновено са се прибрали в София “, отбелязва Румен Сачански от АПИ.

Разстоянието от Перник до София обаче се взимаше за над два часа, а следобеда в региона се стигна и до злополука.

Снимка: btvnovinite.bg

При зимни условия, само че без спомагателни ограничавания, към този момент се минава и през Прохода на Републиката, „ Шипка “ и „ Петрохан “.

В столицата 185 снегорина почистват улиците. Обстановката в кварталите и в пешеходните зони обаче е усложнена. С приоритет се почистваха централни булеварди и улици, по които минава градският превоз. Закъснения по разписанията нямаше.

Снимка: btvnovinite.bg

В по-високите квартали, като „ Драгалевци “ обаче напредването беше по-трудно. Постепенно ситуацията по улиците се възстановява.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР