Първа работа на годинка, първо напиване на 9 години, нехайна

...
Първа работа на годинка, първо напиване на 9 години, нехайна
Коментари Харесай

Дрю Баримор: трагичната и тъмна история на едно зависимо дете

Първа работа на годинка, първо напиване на 9 години, нехайна майка, кокаинова взаимозависимост на 12, комуна за наркозависими и психиатрия в тийнейджърските години - това в резюме разказва първите години от живота на добре познатата ни и толкоз лъчезарна актриса Дрю Баримор.

Тя с две ръце може да удостовери, че не е по никакъв начин леко и елементарно да си дете-звезда в Холивуд. Всичко стартира доста приказно за дребната Дрю и едвам не приключва с призрачен сън. От дребна тя има проблеми с родителите си - татко ѝ не участва в живота ѝ, а майка ѝ е по-скоро като добра другарка, в сравнение с като устойчиво родителско наличие. Самата ѝ майка стартира да я води по нощни клубове, когато Баримор е към момента невръстно дете.

Големият пробив на Дрю в киното идва през 1982г., когато тя взе участие във кино лентата "Извънземното " на Стивън Спилбърг, който е и неин кръстник. Майка ѝ Джейд, която също мечтае за блестяща кариера, незабавно яхва гребена на вълната и стартира да изтисква максимума от славата на щерка си. Започва да я води на празненства, да я облича не съгласно възрастта ѝ и нещата бързо излизат отвън надзор.

 дрю баримор Getty/Gulliver

Ето какво споделя самата Баримор за този интервал:

Това е рецепта за злополучие. Да пуснеш едно дете толкоз рано да се оправя единствено със славата. Но хубавото е, че на 14 бях завършила с всичко. Бях предходна през рецесията на междинната възраст, бях в какви ли не клиники, бяха ме отписали, бях на дъното. Но по-късно разбрах по какъв начин сама да си бъда родител и се измъкнах от дупката. "

Но преди да се случи всичко това, актрисата минава през извънредно тежък и тъмен интервал. Влиза и излиза от клиники за зависимости и психиатрични проблеми. Злоупотребява с алкохол и наркотични субстанции, даже прави опит за самоубийство . И всичко това преди да навърши 14 години.

 дрю баримор Getty/Gulliver

"Когато бяха дребна, майка ми ме питаше дали желая да отида на учебно заведение или да отида с нея на празненство в Студио 54. Разбира се, че избирах купона. Кое дете би избрало да отиде да учи? Това бе неточност на майка ми. "

Дрю е виждана нееднократно да танцува по цяла нощ в известното Студио 54, въпреки вечерният час за едно 8-годишно дете от дълго време да е минал. Именно там тя е почнала да пуши, да използва алкохол и опиати и то едвам на 9, в наличието на майка си.

Баримор споделя, че в никакъв случай не е водена в парка, с цел да си играе, в никакъв случай не й е четена приказка за лека нощ. Баща ѝ е бил пияч и физически принудител, който е отсъствал през множеството време, а майка ѝ е била жадна за популярност актриса, която се е отнасяла немърливо към щерка си.

 дрю баримор Getty/Gulliver

След опита за самоубийство, Дрю взема решение да постави завършек на порочната серпантина и взема решение да вземе сама живота си в ръце. Така, едвам 15-годишна, Баримор се разграничава от родителите си по правосъден път и заживява сама. Пораснала прибързано и претърпяла повече, в сравнение с едно дете може да понесе, тийнейджърката към този момент осъзнава, че родителите ѝ не са способни да ѝ обезпечат постоянна фамилна среда и поддръжка.

Актрисата заживява сама, само че ѝ е мъчно да получи работа в Холивуд поради мрачната популярност, която се носи към нея. Дрю споделя, че е трябвало да се научи сама по какъв начин да готви и да чисти и дълго време е работила като сервитьорка, с цел да се устоя.

През 1995г. актрисата към този момент е съумяла лека-полека да се завърне към актьорската кариера и тогава излиза скандалната ѝ корица за Playboy. Тогава Баримор е 20-годишна и се е трансформирала от непокорно и проблематично подвластно дете в млада дама изкусителка, която шокира обеществото за следващ път.

 дрю баримор Getty/Gulliver

През годините се е говорило доста за семейството Баримор, която е знатно актьорско семейство в Холивуд. А несполуките им стартират още от 18-ти век. Някои настояват, че над фамилията тегне тъмно проклинание, тъй като много от членовете му страдат от зависимости, правили са опити за самоубийство, загивали са трагично или са имали тежки фамилни проблеми.

Вече на 44 и с две прелестни деца, Дрю Баримор потвърждава, че човек самичък кове ориста си и самичък взема решение по кой път да поеме животът му. Тя е съумяла да изплува от мрака, в който се е намирала като дете и през днешния ден не се опасява или срами да споделя за трагичните интервали в живота си, които са я белязали, само че и са я създали по-силна.

 дрю баримор Getty/Gulliver
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР