Първа публична поява на китайския президент Си Дзинпин от седмици.

...
Първа публична поява на китайския президент Си Дзинпин от седмици.
Коментари Харесай

Първа публична поява на китайския президент Си Дзинпин от седмици

Първа обществена поява на китайския президент Си Дзинпин от седмици.

Обществената телевизия CCTV разгласява фрагменти от посещаване на Дзинпин в квартал в Пекин . На видеоклипа се вижда Си Дзинпин да носи хирургическа маска и да му мерят температурата. Той също по този начин поздрави поданици. Според малкия екран президентът " проверява и управлява " работата по прекъсване разпространяването на ковид.
 СЗО: Коронавирусът отвън Китай може би е единствено „ върхът на айсберга”
СЗО: Коронавирусът отвън Китай може би е единствено „ върхът на айсберга ”

Тедрос Адханом Гебрейесус насочи предизвестието, до момента в който Китай се пробва да се върне към естествения темп

Изчезването на Си Дзинпин за последните няколко седмици е извънредно за водач, чието лице непрекъснато е на държавните вестници и по малкия екран 24 часа. Държавните медии постоянно разгласяват известия на президента, който за последно се появи обществено на срещата си с шефа на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус на 29 януари и с премиера на Камбоджа в Пекин на 5 февруари. Той не е посещавал лекари, лечебни заведения и пациенти , както и Ухан. Вместо това той изпрати премиера Ли Къцян.
 Коронавирусът изпрати потребителските цени в Китай до 8-годишен връх
Коронавирусът изпрати потребителските цени в Китай до 8-годишен връх

Шефът на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че " ние може би виждаме върха на айсберга "

Наблюдатели разясняват, че Си Дзинпин се е изолирал поради несъответстващата реакция на държавното управление при започване на здравната рецесия. Други акцентират, че той е сторил това, което е било правено и от други китайски водачи преди по време на рецесия, а точно отдръпване, до момента в който в това време се поддържа надзор. Интернет консуматори се майтапят, че Дзинпин може да е намерил безвредно място, с цел да си наложи карантина.

Video: Chinese President Xi Jinping inspected the #novelcoronavirus pneumonia prevention and control work in Beijing on Monday afternoon. Xi visited residents and staff in a community in Chaoyang District to learn about the situation of the frontline work. https://t.co/n2zr4Ckifs pic.twitter.com/fYLk7DqIzs
— Global Times (@globaltimesnews) February 10, 2020
Дзинпин другояче разгласи, че ще бъдат взети " още решителни ограничения " против вируса. По думите му обстановката към момента е тежка.

Повече от 40 000 са заболелите от вируса, а жертвите доближиха над 900.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР