Първа присъда в Пловдив за нарушаване на задължителна карантина. Районният

...
Първа присъда в Пловдив за нарушаване на задължителна карантина. Районният
Коментари Харесай

5000 лв. глоба заради посещение на спортна площадка в Пловдив

Първа присъда в Пловдив за нарушение на наложителна карантина. Районният съд осъди мъж на 10 месеца пробация и санкция от 5000 лв. поради това, че е напуснал дома си по време на карантина.

Глобени поради посещаване на спортна площадка пък апелират актовете от 5000 лв..

Неделя следобяд с другари на спортната площадка носи на 31-годишния Христо Вангелов акт за санкция от 5000 лв..
Първа присъда за нарушена карантина в Пловдив: 10 месеца пробация и 5000 лева санкция Мъжът напуснал дома си по време на карантина
„ Като отидох, видях, че и други хора играят, татковци с децата, имаше майки с деца, хора играеха тенис, ние отидохме да играем мач, взех решение, че няма да има проблеми”, описа Христо Вангелов.

Мъжът твърди, че служителите на реда не са обяснили защо го глобяват. Изпаднал в потрес от размера на глобата - сервитьор е и получава 720 лв., а в този момент е освободен от работа поради рецесията.

„ Осъзнавам грешката си, съзнавам, че в действителност съм направил неточност, само че 5000 лв. е неуместна сума за мен, имам и заем 362 за погашение на жилище, сметнете какъв брой ми остават да пребивавам, с тази санкция обстановката е беззиходна”, добави Христо Вангелов.

Според санкционирания мъж на тази детска площадка е имало към 10 души, на тях също са им формирани актове.

От полицията в Пловдив обявиха, че коментират на всеки жител за какво получава акт.

„ Не съблюдават заповедта на здравния министър и са излезли по паркове и градинки и на публични места, където е неразрешено да се събират повече от двама души”, изясни Виктор Празов, шеф на Охранителна полиция-Пловдив.

Глобеният мъж ще апелира формирания му акт и се надява санкциите да бъдат понижени.
Само за ден: 92 санкции от 5000 лв. за извършители на карантината в Пловдив Най-много сигнали за нарушавания има от кварталите с етническо население
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР