Първа положителна проба в дома за стари хора в Благоевград.

...
Първа положителна проба в дома за стари хора в Благоевград.
Коментари Харесай

Положителна проба в дома за стари хора в Благоевград

Първа позитивна проба в дома за остарели хора в Благоевград. В него по думите на  пред Нова тв са настанени към 160 души. Той бил прочут за случая в събота късно вечерта.
Пациентът е изведен с екип на Спешна помощ до болничното заведение, прегледан и върнат назад в дома. Причината - той е без признаци, единствено е притежател на вируса.
" Въпреки това мисля, че това не е положително решение и би трябвало да се направи нещо, да с е откри друго решение.
Според кмета на града – не е несъмнено, че екипът на старческия дом може да се оправи с болен от коронаиврус, макар че са взети ограничения.
Заразеният е настанен в самостоятелна стая, в изолираност е, само че терзанията остават. В дома имат маски и ръкавици. В Общината има 130 дрехи за многократна приложимост. Част от тях ще бъдат доставени в дома още през днешния ден, даде обещание той. 
" Как се е заразил? Те нямат право на свиждания и да излизат на открито. Не мога да кажа. Би трябвало РЗИ да създадат инспекция и да видят по какъв начин е станало. Няма метод да не е излизал на открито ",коментира още
В Благоевград се вижда нараснала интензивност на вируса. Установено огнище в община Сватовча, където РЗИ е намерила контактна група на инфектирани пациенти и са почнали мероприятия по ограничение на болестта. За това заяви доцент доктор Димо Димов на постоянния утринен брифинг.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР