Първа победа на японска земя спечелиха волейболните ни националки, като

...
Първа победа на японска земя спечелиха волейболните ни националки, като
Коментари Харесай

България с първа победа в Япония

Първа победа на японска земя завоюваха волейболните ни националки, като надиграха в Окаяма локалния женски отбор Seagulls (Чайките) с 2:1 (18:25, 25:20,  25:23) гейма. Треньорът Иван Петков заложи при започване на евентуалната за международното състезание титулярна шесторка с едно изключение - пловдивчанката Мира Тодорова - Пастата стартира в центъра вместо Нася Димитрова, за която се чака да бъде главен играч на шампионата на планетата от 29 септември.

Останалите в стартовия състав бяха Лора Китипова, Силвана Чаушева, Христина Русева, Мария Каракашева, Гергана Димитрова и либеро Жана Тодорова.

Въпреки, че стартира с съществени състезателки, в първия гейм българският отбор не сподели, че към момента е преодолял дискомфорта от часовата разлика сред България и Япония и позволи загуба. От втория гейм Иван Петков стартира да прави смени и бързо се видя разликата в класите. След това треньорът даде късмет на всички състезателки да играят, а в третата част на терена бе състав, който надали в миналото ще се появи в такава настройка в формален мач.

По сделка сред треньорите се играха единствено три гейма, а за българките предстоят две публични контроли с отбора на Доминиканска република, който също е в Окаяма за подготовка преди международното състезание.

Ето каква сподели след мача селекционерът на България Иван Петков:

Имаше смисъл от тази контрола, тъй като бе против тим с друг, по-особен жанр на игра, за който трябваше да се концентрираме. Този мач ни оказа помощ да се отърсим от пътуването и страстите и в това време бе доста потребен преди мачовете с тима на Доминиканска република. Даде ни опция да отработим обстановки при бързата игра, каквато ни предложиха домакините. Най-вече обаче контролата бе потребна чисто железно и за влизане в темп и конфигурация за това, което ни следва.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР