Първа победа като екипаж и за тази година записаха Мирослав

...
Първа победа като екипаж и за тази година записаха Мирослав
Коментари Харесай

Миро Ангелов и Гаджев спечелиха рали Сливен

Първа победа като екипаж и за тази година записаха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) в 39-то рали Сливен, втори кръг от сезон 2019 в родния шампионат. На второ място на 1,06 сек останаха румънските им съперници Дан Гиртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia R5), а на трето приключиха Тихомир Стратиев и Еди Сивов (Ford Fiesta Proto) – на 2,17 мин.

Тандемът на „ Мегапорт Рейсинг “ започва с преднина от 56,6 сек преди финалната права СЕ11 Сините камъни, която е и най-дългата в надпреварата – цели 33,5 км, и я завоюваха с 10 сек пред Гиртофан. В първите три стадия от втория спортен ден, Ангелов и Гаджев съумяха да натрупат нови 9,1 сек с победи във всички прави. Гиртофан и Марза бяха най-близо до българите в специфичен стадий 8 "Трапоклово ", където приключиха с закъснение от едвам 0,8 сек. В идващите два стадия задатъкът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев бе надлежно 4,3 и 4 сек.

За всички 11 прави за ралито първенецът на България на рали даде единствено една етапна победа на румънския си сътрудник – в СЕ5 Чуката.

Вчерашните стадии от рали Сливен бяха годни и за рали-спринт дисциплината, където още веднъж Мирослав Ангелов и Георги Гаджев подвигнаха купата за спечелили.

"Доволен съм от първото място. През целия втори ден карахме по-разумно и не сме рискували, почтено казано чаках да сме по-назад в секундите, само че се оказа, че печелим всички стадии за деня. На СЕ10 Българка имахме единствено дребен случай на финала. Обозначителният жълт знак се намираше на траекторията ни и го ударихме, вследствие на което трябваше да сменим десен калник. Обикновено тези знаци за иден край се слагат от другата страна на траекторията. На края на дългата последна права усетих отмалялост, само че е обикновено за такава дължина. От Сливен взимаме най-много точки и се надявам да продължим по този начин годината ", разяснява Ангелов след финала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР