Първа лига започва на 20 юли. Тимовете ни започнаха да

...
Първа лига започва на 20 юли. Тимовете ни започнаха да
Коментари Харесай

Спас Русев иска Левски в групите на Лига Европа

Първа лига стартира на 20 юли. Тимовете ни започнаха да се готвят за родния хайлайф. Левски се похвали с две нови попълнения, като в отбора са преотстъпените му юноши. " БЛИЦ " се свърза с мажоритарния притежател на Левски Спас Русев, с цел да изследва какви са задачите му за новия сезон.

- Г-н Русев, преживяхте ли кошмарната загуба на финала за купата от Славия?

- Отдавна съм го претърпял. Красотата на футбола е, че в него има доста адреналин! Вие виждате каква изненада се получи на Световното състезание по футбол в Русия на мача Исландия - Аржентина. В тази среща Аржентина доминираше, само че не съумя да вкара надвит гол, макар че аз бях за Исландия.

- Защо подкрепяте Исландия?

- Защото Левски има национал от Исландия и не може да не го поддържа. В събота всички съотборници на Холмар гледаха мача в съблекалнята и го подкрепяха.

- Каква беше повода да оставите Делио Роси на треньорския пост, след изгубената купа, а не да постъпите като множеството футболни президенти у нас, които биха му показали вратата?

- Има някои хора, които желаят Роси да си върви още от първия ден, в който той пристигна в Левски. На тях не им би трябвало даже да е изгубил мач, с цел да му изискат оставката. Вижте какво, от една страна имаш 25 състезатели от разнообразни националности, с разнообразни характери и разнообразни проблеми! От друга страна имаш треньорски екип с избран темперамент и избрани проблеми. И ти искаш от тези две страни да изградиш един общ темперамент на тима. Категорично е, че този развой лишава несъмнено време. Напасването на тези характери няма по какъв начин да стане толкоз бързо.

- Склонен ли сте да вярвате, че Делио Роси ще завоюва купа с Левски?

- Не желая да приказвам за податливост или за компромис. Аз имам вяра в това, че на един треньор би трябвало да му се даде опция да работи в дълготраен проект.

- Видях, че персонално сте зает със селекцията в Левски и в клуба дойдоха няколко попълнения. Ще има ли още нови футболисти при " сините " до началото на сезона?

- Аз считам, че тимът има основата и оттук-нататък можем да приказваме единствено за надграждане. Непрекъснато се следят състезатели и във всеки един миг когато забежим, че има футболист, който би вдигнал равнището на Левски, естествено е, че ще го притеглим.

- Разполага ли Левски с огромен бюджет, с цел да гони шампионската купа?

- Шампионската купа не се купува с бюджет, тя се печели! Печеленото на шампионската купа не е въпрос на бюджет, а на тим, който играе хубав футбол и побеждава в мачовете си.

- Убеден ли сте, че през тази година Левски ще е боеспособен тим, който да нападна първото място?

- Всички знаят, че при започването на всеки шампионат задачата пред Левски и ЦСКА е една - спечелването на шампионската купа. Разбира се и на мен ме се желае това да се случи. Ще забележим. Преди да стартира шампионата на България, имаме квалификации за Лига Европа и сега фокусът е ориентиран там.

- Делио Роси разгласи, че ще залага на по-млади футболисти в Левски, като Илия Димитров, който стана голмайстор на Локомотив (София). Но ще има ли самообладание публиката към тях, в случай че резултатите не са удобни?

- Аз не мога да се греша в решенията на старши-треньора. Негово право и отговорност е да избира тези състезатели, които могат да донесат успеха във всеки един мач. Естествено е развиването на състезатели, които са от школата на Левски. Това е нещо доста похвално и ние разчитаме на тази наклонност.

- Допада ли Ви решението на БФС да резервира формата на шампионата от 2017 година?

- Футболният съюз е органът, който ръководи футбола в България и ние като клуб се съобразяваме с неговите решения. За печелещите този формат е сполучлив, а за губещите не. Мога да кажа, че няма логичност третият да играе със седмия за класиране за лига Европа, само че форматът е подобен и ние го почитаме подобен какъвто е.

- Докъде се простират упоритостите на Левски за европейските клубни шампионати?

- До груповите етапи.

- Появата Ви в ложите на " Лудогорец Арена " паралелно до Кирил Домусчиев провокира разнообразни мнения. Склонен ли сте да седнете дружно с управлението на ЦСКА по време на мача сред двата тима?

- Нормална процедура на всички места по света е президенти освен на футболни клубове, само че и на страни да сядат един до различен и дружно да следят футболен мач. Това е нещо напълно обикновено.

- Ще изненада ли Левски своите последователи със ефектен трансфер?

- Това ще стане ясно, откакто стартира шампионатът. (усмихва се). Тогава ще забележим дали прехвърлянето е изненада или не. Ние към този момент направихме два прехвърлянето, а от деянията на новите попълнения в мачовете ще забележим дали сме създали удар.

- Даниел Боримиров разгласи, че чака Левски да играе настъпателен футбол през новия шампионат. В същото време Делио Роси беше подложен на критика поради избора на отбранителна тактичност. Какъв ще е стилът на " сините " през сезон 2018/2019 година?

- Не считам, а и не съм чувал от президентите нито на Реал Мадрид, нито на Барселона да разясняват какъв жанр би трябвало да играят техните тимове. Това е въпрос към самия треньор. Аз желая Левски да печели мачовете си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР