Първа копка за нов площад даде старт на строителство за

...
Първа копка за нов площад даде старт на строителство за
Коментари Харесай

Правят нов площад в гурбетчийско село

Първа копка за нов площад даде старт на строителство за 177 000 лева в село Нова бяла река, община Върбица. Населеното място е известно като гурбетчийско, тъй като сезонната работа в чужбина храни локалните семейства. Като се връщат в селото обаче, скоро ще имат европейски условия за отдих в центъра, на каквито са привикнали зад граница. Ще бъде актуализирана настилката, ще има нови алеи, шадраван, съвременни пейки, парково осветяване. Специално обособени зони за децата ще са цялостни с атракциони.
 trsh1510-4_1000x750  trsh1510-5_1000x704  trsh1510-6_1000x587
Средствата за ремонта са напълно от бюджета на община Върбица. Това е четвърти нов обект за жителите на с. Нова бяла река, споделя кметът й инж. Мердин Байрям. Строителите дават обещание да спазят периодите и ларгото да е готово до пролетта, а на 1 май, когато е съборът на селото, над 700 поданици ще го посрещнат на новия площад.

Благоустрояването на дребните обитаеми места е приоритет в управническата стратегия на община Върбица. В последните 2 година са били актуализирани централните зони на селата Сушина, Маломир и Божурово, регистрират от кметството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР