Първа копка за изграждане на пречиствателна станция бе направена в

...
Първа копка за изграждане на пречиствателна станция бе направена в
Коментари Харесай

Първа копка на пречиствателна станция в Айтос

Първа копка за създаване на пречиствателна станция бе направена в Айтос. Депутатът от ГЕРБ и някогашен еко министър Ивелина Василева съобщи, че това е историческо събитие за града.

Първото пречиставтелно оборудване се построява по план на Община Айтос, финансиран по Оперативна стратегия „Околна среда 2014-2020 г“., посредством Кохезионния фонд на Европейския Съюз, национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България и личен принос на Община Айтос.

Първата копка бе направена на тържествена гала, на строителната площадка на пречиствателната станция, в промишлената зона на Айтос. На терена, изпълнителят „ДЗЗД КА-АЙТОС“ сподели, че техниката е в цялостната подготвеност и строителните действия към този момент са в ход.

„Това е най-мащабният план, който Община Айтос в миналото е изпълнявала. Затова желая да поздравя и да благодаря на кмета Васил Едрев и на неговия екип, за напъните, които поставиха да доведат този план до тук. Това е изключително значим и огромен план, част от нашата грандиозна капиталова стратегия, която предприехме в област Бургас за построяването на пречиствателни станции. Проекти, които са в действителност тежки и доста постоянно неблагодарни, само че пък извънредно значими. И аз благодаря на всички, които поставят старания за това“, сподели Ивелина Василева

„Чакаме този ден от няколко години. Първо, тъй като това е една от най-големите вложения за Айтос от измененията до в този момент. Второ, тъй като предстоящият резултат е филтриране на всички отпадъчни води на територията, което значи по-чиста околна среда за децата и жителите на община Айтос. И на трето, само че не на последно място – от дълго време чакаме този ден, тъй като работата по плана беше доста продължителна и тежка“, разяснява кметът Васил Едрев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР