Първа копка“ за ефективен старт на строително – монтажните работи

...
Първа копка“ за ефективен старт на строително – монтажните работи
Коментари Харесай

В Кюстендил направиха първа копка на център за деца

„ Първа копка “ за ефикасен старт на строително – монтажните работи за „ Изграждане на Център за работа с деца на улицата “, се организира през днешния ден на улица “Власина “ в град Кюстендил.
Центърът е предопределен за работа с деца от 7 до 18 г , като ще може да обслужва към 30 консуматори. Стойността на плана е 921 000лв - което включва строителната част, авторския контрол, оборудването на центъра, а в центъра ще бъдат наети на работа към 15 индивида - главно експерти като логопеди, медицински лица и др, обясни ръководителят на плана - аритект Илиян Фусков:

“Ще изградим дневен център, в който няма да има непрекъснато пребиваващи деца. Предвиждаме строителството да завърши до края на тази година. Стойността на строителството е към 600-650 000 лева, което обгръща постройката, благоустрояването на целия терен, като постройката ще бъде едноетажна. След като приключим с този план ще има втори план, който е за осъществяване на обществената активност, който ще стартира да тече началото на идната година, защото строителната активност би трябвало да завърши към края на тази година - м. ное;ври или декември.   “ - обясни проектант Фусков.

На церемонията по първата копка участва и зам.-кметът на община Кюстендил - Росица Плачкова, както и представители на община Кюстендил и регионална администрация. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Относно кандидатурата на община Кюстендил по плана за постройката на Общинския спектакъл, зам-кметът на община Кюстендил - Росица Плачкова изрази оптимизъм:

“Надяваме се да бъдем измежду първите, които аплайват сполучливо пред този фонд и през актуалната година да имаме утвърждение и на този план, с цел да може центъра на града да се благоустрои по още по-добър метод. Проектът за Театъра е на стойност почти под 6 000 000лв, дружно с парка. Той включва изцяло възобновяване на постройката на Театъра, въвеждане на ограничения за енегрийна успеваемост, преоборудване вътре с цел енергийна успеваемост на постройката и благоустрояване на парка към Общинския спектакъл. “ - приключи госпожа Пачкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР