Първа копка на изграждането на конгресен и научно-изследователски център бе

...
Първа копка на изграждането на конгресен и научно-изследователски център бе
Коментари Харесай

Бургас изгражда научно-изследователски център за 13,6 милиона лева

Първа копка на построяването на конгресен и научно-изследователски център бе направена през днешния ден в Бургас. Мултифункционалната постройка ще коства 3,6 милиона лв., а средствата са от Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ". Изпълнител на строителните действия е " Щрабаг " ЕАД, а срокът за тяхното довеждане докрай е 16 месеца.

" С плана, който стартираме през днешния ден, продължаваме развиването на свободната зона на пристанище Бургас и още един път удостоверяваме нашите задължения като държавно управление за отваряне на града към морето ", министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

" Новата мултифункционална постройка ще даде опция в Бургас да се развива и конгресен туризъм, в допълнение към всички други туристически благоприятни условия на града ", акцентира още той.

По думите му с построяването на трафик-кулата, Морска гара и Магазия 1 за последните няколко години, пристанището се е трансформирало в спирка на едни от най-големите круизни компании в Черно море, а това е доказателство за цената на вложенията. " Съвместно с Община Бургас продължаваме работа в посока градът да става още по-посещавана дестинация от маршрута на круизните кораби ", акцентира Ивайло Московски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР