Първа коледна премиера представя Държавен куклен театърСливен на 3 декември.

...
Първа коледна премиера представя Държавен куклен театърСливен на 3 декември.
Коментари Харесай

Държавен куклен театър Сливен с премиера на Съкровището на Дядо Коледа

Първа коледна премиера показва Държавен куклен театърСливен на 3 декември. Пиесата " Съкровището на Дядо Коледа ", с създател Калоян Патерков и режисьор Мария Банова, е с начален час 11-ет в залата на театъра.



„ Това е фамилно зрелище. Приятно е. Децата се вълнуват дружно с героите, преживеят видянотои се надяваме да бъде споделено с родителите “, сподели Ефимия Павлова, шеф на театъра.

Тя добави, че във всички представления на ДКТ Сливен, които се играят в празничните петък, събота и неделя, Дядо Коледа ще сервира изненада за децата.



Актьорите Росен Иванов, Алекса Манчева и Виктория Иванова споделиха, че основната тематика в представлението е вярата в Дядо Коледа. В процеса на работа са се забавлявали с концепциите за показване на етюдите по забавен метод. За Дарик те споделиха част от сюжета.

" Куклата на Мери " е второто премиерно заглавие на театъра, което ще бъде показано пред сливенската аудитория на 10 декември.
Други коледни зрелище, заложени в програмата на ДКТ Сливен са " Снежанка ", " Бяла приказка ", " Снежен сън “ и " Откраднатите ботуши на Дядо Коледа ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР