Първа голяма кадрова промяна направи управляващият директор на Международния валутен

...
Първа голяма кадрова промяна направи управляващият директор на Международния валутен
Коментари Харесай

Първият заместник на Кристалина Георгиева в МВФ си тръгва

Първа огромна кадрова смяна направи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, излиза наяве от известия на Ройтерс и ТАСС.

Тя оглави институцията през октомври предходната година. Георгиева разгласи, че нейният първи заместител Дейвид Липтън ще напусне в края на февруари.
Оттеглянето на 66-годишния Липтън е част от измененията, които Георгиева прави в управителния екип на Международния валутен фонд.
Американският икономист Дейвид Липтън беше на този поста от септември 2011 година, като е най-дълго управлявалия като първи заместник-управляващ шеф на Международния валутен фонд. Краят на неговия мандат изтича през септември 2021 година.
Търсенето на негов правоприемник ще стартира скоро. По традиция МВФ се оглавява от европеец, до момента в който пост номер две се заема от американец. Както е известно, Съединени американски щати са най-големият акционер в Международния валутен фонд.
В подтекста на измененията, заместник-управляващият шеф на фонда и началник на административните му служби Карла Грасо, също напуща Международния валутен фонд. Тя заема поста от февруари 2015 година.
Директорът на МВФ за Европа Пол Томсън, работещ за фонда от 37 години, се отдръпва в края на юли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР