Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.

...
Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.
Коментари Харесай

Сливенчани признаха, че са купували гласове за Йордан Лечков

 Първа ефикасна присъда за пазаруване на гласове на локалните избори. Мъж от Сливен получи пет месеца затвор. Светлин Светланов и жена му са арестувани по сигнал за пазаруване на гласове още преди първия тур на локалния избор в сливенския квартал " Дружба ".

Според прокуратурата те договаряли по 30 лв. на глас. " В причинителя бяха открити лист с 30 и няколко души с персоналните им карти. При снети пояснения се потвърди, че е предложил имотна полза на няколко лица от този лист, с цел да гласоподават на изборите за Йордан Лечков за кмет на общината.

Те не са давали пари, а са договаряли, в случай че гласоподават за съответния претендент за кмет, че ще дадат по 30 лв. ", изясни наблюдаващият прокурор Васил Драганов. Самият Йордан Лечков е извикан на разпит. Той е декларирал, че няма връзка със случая. Няма и доказателства той да е забъркан.

На първият тур на изборите Йордан Лечков получи 2130 гласа и остана трети с едвам 5% от общия избор. Той отхвърля да има нещо общо със случая. Съпругата на Светлин е с условна присъда. Двамата имат четири деца и живеят в последна беднотия.

" Нито ги познавам тези хора, нито се занимавам с такива неща. По гласовете е видно. Някой може да им е дал 50 лв. или 30 лв. да го кажат това нещо ", сподели Лечков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР