Първа донорска ситуация за тази година е реализирана в МОБАЛ

...
Първа донорска ситуация за тази година е реализирана в МОБАЛ
Коментари Харесай

Защо летя Спартан-а?

Първа донорска обстановка за тази година е осъществена в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Ваня Паунова, представител на лечебното заведение. „ Въпреки напъните и грижите на медиците, 53-годишен мъж от региона изпада в мозъчна гибел, в резултат на мозъчен кръвоизлив. Лекарите обяснили на околните на пациента, че положението е необратимо и поискали единодушието им да дарят органите на други тежко заболели, които няма да оцелеят без присаждането им. Семейството взема хуманното решение да се извърши донорство и от болничното заведение уведомяват Изпълнителната организация по трансплантациите “, посочи Ваня Паунова.
За задачата аероплан C-27 J „ Спартан” от транспортна авиогрупа „ Враждебна” на Военновъздушните сили е транспортирал от София до Горна Оряховица екип на Военномедицинска академия, който е извъшил експлантация на място, в регионалния стационар. Специалистите са взели черния дроб на 53-годишният мъж и по-късно са се върнали назад в столицата, където още нощес е почнала работа по подготовка на реципиент за трансплантация.
Ваня Паунова добави, че това е девети пациент за 2018 година, който изпада в мозъчна гибел в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР