„Първа Атомна“ постигна първа победа от началото на втория дял

...
„Първа Атомна“ постигна първа победа от началото на втория дял
Коментари Харесай

„Първа Атомна“ победи с 2:1 гостите от „Бдин 1923“/Видин/

„ Първа Атомна “ реализира първа победа от началото на втория дял на шампионата в Северозападната Трета лига. Вчера, на новия градски стадион в Козлодуй те се постановиха с 2:1 над „ Бдин 1923 “/Видин/ в отсрочена среща от XVI кръг на шампионата в третото равнище на Българския футбол. Домакините в тази среща бяха по-активният състав на терена и пропуснаха да реализират по-изразителен триумф над четвъртия във краткотрайното класиране „ Бдин “.
Срещата стартира с напън на тима на „ Първа Атомна “ и още в 10 минута централният бранител Десислав Атанасов можеше да открие резултата. Той изпрати коженото кълбо в гредата след съвършено подаване на Людмил Николов. Все отново натискът на домакините даде резултат и в 17 минута на дуела Любомир Василев центрира чудесно топката в наказателното поле, където другият младеж на клуба Валентин Валентинов надскочи бранителите на гостите и прати неспасяемо топката в мрежата на видинския пазач за 1:0. Малко изненадващо съставът на „ Бдин “ стигна до равнене на резултата в 34 минута. След центриране най-съобразителен в наказателното поле се оказа Борислав Борисов, които опъна мрежата за 1:1. При този резултат двата отбора се отдръпнаха на почивката.
През втората част цялостен стопанин на терена беше съставът на „ Първа Атомна “, който сътвори куп положения за гол, само че означи единствено едно такова посредством своя капитан Николай Ганчев. Опитният халф майсторски финтира двама играчи на домакините, след което се оправи и с лекост със стража на гостите за 2:1 в 56 минута. Десет минути преди края на срещата състезател на гостите беше изпъден от игра откакто получи втори жълт картон. До края на дуела играчите на домакините направиха няколко пропуща, които можеше да създадат тяхната победа по-изразителна.
След успеха, тимът на „ Първа Атомна “, който е воден от Валери Цветанов, събра 23 точки и резервира 11-си позиция във краткотрайното класиране.
Ето и по какъв начин приключиха останалите срещи от отсрочения XVI кръг:
ОФК „ Локомотив “ /Мездра/ – „ Вихър “ /Славяново/ – 1:0 (0:0)
„ Янтра Габрово “ /Габрово/ – „ Ком “ /Берковица/ – 2:0 (1:0)
„ Академик “ /Свищов/ – „ Янтра “ /Полски Тръмбеш/ – 4:2 (4:0)
„ Трявна “ /Трявна/ – „ Спартак “ /Плевен/ – 0:1 (0:1)
„ Левски 2007 “ /Левски/ – „ Локомотив 1927 “ /Дряново/ – 2:1 (0:0)
„ Севлиево “ /Севлиево/ – „ Партизан “ /Червен бряг/ – 5:1 (2:1)
„ Павликени “ /Павликени/ – „ Ботев “ /Луковит/ – 2:1 (1:0)
„ Първа атомна “ /Козлодуй/ – „ Бдин 1923 “ /Видин/ – 2:1 (1:1)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР