Партньорска служба за сигурност е подала сигнал до българските служби

...
Партньорска служба за сигурност е подала сигнал до българските служби
Коментари Харесай

Министър Крум Зарков и БНТ в схема: Разследват ги от ДАНС


Партньорска работа за сигурност е подала сигнал до българските служби за схеми с лобизъм, източване на средства, като скандалното в тази ситуация е, че в епицентъра стои не какъв да е, а министърът на правораздаването Крум Зарков.

Той е обвинен, че в качеството си на министър е лобирал в интерес на собствен непосредствен – Кирил Добрев и става въпрос за корист с европейски средства. Те са били от проекта за развиване и резистентност. Конкретно в сигнала става въпрос за компания Пирин Ват.

През 2022-ра година по непрогледен метод компанията на Добрев със съдействието на Зарков е получила финансиране на стойност от 179 000 лв.. Дружеството има и не дребната публична облага от 1 800 000 лв. за интервала 2016-2018. Добрев е притежател на 55% от комерсиалното сдружение.

Любопитното е, че във компанията е съучастник с Еленко Божков – зам.-министър на енергетиката. Фирмата стопанисва 4 ВЕЦ-а, газстанция, търговски площи, аграрни парцели, хранилища и други.

Според непознатите служби министър Зарков е пуснал „ пипала “ и в Българска национална телевизия, която се ръководи от Емил Кошлуков, а се приказва, че се употребява с подкрепи от най-високо равнище – от президента Румен Радев.

 Източник: pik.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР